avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Modul de calcul al dobanzii legale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Modul de calcul al dobanzii legale

Buna seara,
As dori sa stiu cum as putea calcula dobnada legala intr-o somatie de plata pentru o suma restanta.
Formula de calcul pe care o stiu este : suma restanta*dobanda de referinta bnr pentru luna respectiva*zile intarziere/365.
Nu stiu daca este in totalitate corecta formula deoarece mi se pare suma rezultata ca dobnda mult prea mica. Daca am intarziere la plata doar 10 zile intr-o luna, de exemplu in ianuarie, calculez la fel? Sau calculez dupa alta formula : suma restanta*dobanda de referinta ianuarie(10,25%)*zile restante/31 de zile adica cat are luna ianuarie?
Multumesc:sorry:
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 07:40, 24 Februarie 2009
Iata formula miraculoasa:
120 lei x 31 zile ( decembrie) x 9,75/36500 = x lei
In mod firesc, se calculeaza dobanda de referinta BNR pe semestru, poyrivit circularelor BNR din ianuarie si iulie, dar se poate calcula si lunar, asa cum vreti dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul dobanda legala in contractele civile ana*maria ana*maria buna ziua. sunt noua aici, dar vreau sa va rog sa-mi dati un sfat. in legatura cu dobanda legala in contractele civile, despre aceasta cunosc ca se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Dobanzile legale aplicate Andrei T Andrei T cum se aplica dobanzile legale? am niste facturi scadente din 2007, 2008 si 2009, dar nu gasesc contracttul de vanzare cumparare. pot sa cer numai in baza ... (vezi toată discuția)
Calcul dobanda legala Conform prevederilor art. 43 C. com. + OG 9/2000 pentru sumele neachitate creditorul este indreptatit sa calculeze dobanda legala (in situatia in care nu are o ... (vezi toată discuția)