avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate stefanolivia

Activitate stefanolivia

Răspuns la discuția O nelamurire !
Ok,va multumesc.
Răspuns la discuția O nelamurire !
Nu sunt ruda cu ea.Ea a incercat sa rezolve problemele cu parintii prin diferite metode dar acestia nici nu vor sa auda.Intrebarea mea a fost daca pot fi trasa la raspundere penala daca minora locuieste la mine de bunavoie.
Răspuns la discuția O nelamurire !
Parintii sunt mult prea stricti o jignesc mereu si nu ii dau voie sa iese din casa decat cateva ore si atunci este supravegheata.Uneori o duc si o aduc de la scoala,o ameninta cu casa de copii desi merge constant la scoala nu chiuleste sau chestii de genul....E o situatie putin mai complicatasi as avea nevoie de un raspuns.
Buna,am o prietena in varsta de 16 ani si 5 luni care vrea sa fuga de acasa din diferite motive.Imi doresc sa o gazduiesc pentru ca stiu prin ce trece,dar mi as dori sa stiu daca pot fi trasa la raspundere penal pentru aceasta fapta.Din cate am inteles conform codului civil minorii ce au indeplinit varsta de 16 ani isi pot locui la altcineva in afara de parinti cu conditia ca ei sa isi exprime acordul pentru aceasta.Va multumesc.
Răspuns la discuția O mica problema
Nu se poate si nu are cum sa nu se prezinte in instanta chiar daca nu vrea il vor duce politistii ca el este inchis acum.
Răspuns la discuția O mica problema
Hmmm....ba da,sigur ca apare si el in fata comisiei!Asa se face i toate cazurile ca altfel nu intrebam degeaba :)
Discuție O mica problema
Buna,am si eu o intrebare,prietenul meu are comisia de la penitenciar pe data de 25 mai,problema este ca a facut o cerere de liberare conditionata in instanta si i a picat tot pe 25 mai.Intrebarea mea este,se poate judeca comisia de la penitenciar in lipsa lui?Pt ca la instanta il duce sigur....Mie nu mi s ar parea corect sa se judece cea de la penitenciar in lipsa lui pt ca astfel nu s ar putea apara ceea ce nu mi se pare tocmai bine...Cineva care stie si mi poate da un raspuns...Multumesc mult.
Răspuns la discuția Comisia de liberare
Si m ar interesa daca afecteaza cu ceva faptul ca a mai avut condamnarea aceea in timpul minoritatii,si daca il afecteaza foarte mult acest raport desi este scos.El lucreaza si la voluntari deci are si cateva zile castigate si 2 evidentieri sau 3 cred nu stiu exact.
Răspuns la discuția Comisia de liberare
A fost recompensat pt raportul acela de aceea i l a scos,adica i s a facut o evidentiere pt ca este inscris la clubul de pictura.Raportul nu i s a intocmit pt ca a renuntat atunci la cursuri ci pt ca dormea la apelul de dimineata.
Buna ziua,revin cu o intrebare,pt. un detinut care a avut o condamnare de 3 ani si 2 luni pt. trafic de droguri(marijuana),a avut un raport(pt. ca dormea in timpul apelului de dimineata:),a frcventat cateva luni o activitate la penitenciar(pictura) si lucreaza acum ca voluntar (de aprox 2 luni),la comisia de eliberare,i s ar putea da amanare?Si daca da,cat?Mentionez faptul ca a mai fost arestat acum 13 ani in timpul minoritatii si faptul ca s a inscris la scoala la penitenciar si a refuzat o,asta am mentionat in cazul in care are vreo relevanta.Va multumesc anticipat.