Buna,am o prietena in varsta de 16 ani si 5 luni care vrea sa fuga de acasa din diferite motive.Imi doresc sa o gazduiesc pentru ca stiu prin ce trece,dar mi as dori sa stiu daca pot fi trasa la raspundere penal pentru aceasta fapta.Din cate am inteles conform codului civil minorii ce au indeplinit varsta de 16 ani isi pot locui la altcineva in afara de parinti cu conditia ca ei sa isi exprime acordul pentru aceasta.Va multumesc.
Parintii sunt mult prea stricti o jignesc mereu si nu ii dau voie sa iese din casa decat cateva ore si atunci este supravegheata.Uneori o duc si o aduc de la scoala,o ameninta cu casa de copii desi merge constant la scoala nu chiuleste sau chestii de genul....E o situatie putin mai complicatasi as avea nevoie de un raspuns.
Nefiind tutorele acesteia , nu aveti nicio calitate , iar daca parintii se poarta astfel ar trebui sesizate organele de protectie sociala(Autoritatea tutelara) de pe raza teritoriala unde isi are domiciliul
Sunteti ruda cu minora ?
Nu sunt ruda cu ea.Ea a incercat sa rezolve problemele cu parintii prin diferite metode dar acestia nici nu vor sa auda.Intrebarea mea a fost daca pot fi trasa la raspundere penala daca minora locuieste la mine de bunavoie.
Nu este cazul unei raspunderi penale , mai ales daca in cazul unei eventuale sesizari a parintilor , minora va spune motivele reale care o determina sa aiba aceasta atiitudine m daca dvs nu aveti alte intentii care ar fi neconforme cu prevederile legale.
Tutore
Problematic
Cum si unde pot cere informatii/documente referitoare la modul cum se folosesc platile efectuate catre tutore, am dreptul sa le cer ?
Am nevoie sa dovedesc ca ... (vezi toată discuția)
Corupere sau nu?
dede16
buna.eu am 16 ani si prietenul meu are 27 de ani.suntem de mult timp impreuna si ne-am inceput viata sexuala de ceva timp. parintii mei au fost despartiti si ... (vezi toată discuția)