sa inteleg ca nu exista nici o modalitate legala sa obtin si somajul si salariul pentru 4h pe zi de lucru:(?angajatorul m-a indus in eroare promitand si somajul si salariul de 400 ron pentru 2luni se job
multumesc mult de raspunsuri, mie mi-ati fost de ajutor in doua randuri:) este m,ai mult decat util acest forum iar dumneavoastra meritati sincerele noastre multumiri pentru ghidul prin legislatia intortocheata a scumpei noastre tari
multumesc de raspuns: dar daca s-ar incheia o conventie civila de prestari servicii? am citit in legea 76/2002 ca pot lua si somaj si alte drepturi banesti daca aceste drepturi sunt mai mici decat indemnizatia de somaj..:(
buna ziua
am si eu o mare dilema: de curand din pacate am ramas somera iar la agentia jud. pentru ocuparea fortei de munca olt am avut neplacuta surpriza sa mi se ceara acte peste puterea mea de intelegere: la ultimul job am lucrat 5 luni, am adus adeverinta respectiv anexa14 cu contributia de somaj de la ultimul si de la jobul anterior...insa mi se cere aceasta anexa si pentru jobul pe care l-am avut in 2005 la o firma din bucuresti care numai este activa(s-a desfiintat sau vandut afacerea)-mi s-a spus ca trebuie sa dau de angajator degeaba spuneam eu ca firma numai exista ca asta imi va dauna la cuantumul la somaj insa nu mi s0a explicat in ce mod ma afecteza#-o
vreau sa stiu daca este corect sa mi se ceara acea adeverinta de la angajatorul care numai exista sau cum pot da de arhiva acestuia..exista vreo posibilitate ? si in ce mod ma afecteaza daca nu voi putea aduce acea anexa.
multumesc mult