1. Daca incheiati un CIM pe perioada determinata, sub 12 luni, se va suspenda indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
2. Nu puteti cumula indemnizatia de somaj cu salariul.
multumesc de raspuns: dar daca s-ar incheia o conventie civila de prestari servicii? am citit in legea 76/2002 ca pot lua si somaj si alte drepturi banesti daca aceste drepturi sunt mai mici decat indemnizatia de somaj..:(
1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
...
2. Din Norme metodologice la Legea 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
3. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei
sa inteleg ca nu exista nici o modalitate legala sa obtin si somajul si salariul pentru 4h pe zi de lucru:(?angajatorul m-a indus in eroare promitand si somajul si salariul de 400 ron pentru 2luni se job
multumesc mult de raspunsuri, mie mi-ati fost de ajutor in doua randuri:) este m,ai mult decat util acest forum iar dumneavoastra meritati sincerele noastre multumiri pentru ghidul prin legislatia intortocheata a scumpei noastre tari
1. Eu consider ca o conventie civila de prestari servicii face parte din "activitatile autorizate potrivit legii" si ca un astfel de venit il puteti cumula cu indemnizatia de somaj daca venitul nu depaseste 500 lei pe luna.
2. Mergeti la Agentia de Somaj si spuneti ce vreti sa faceti si sa va spuna daca va permite cumulul.
3. Angajatorul nu poate sa promita ceva pe banii altuia.