avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cumul indemnizatie de somaj cu salariu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cumul indemnizatie de somaj cu salariu

buna
am si eu o intrebare: daca sunt somera pot sa fiu incadrata part time ptr 2 luni si sa iau si somaj in continuare?:O
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:05, 11 Noiembrie 2010
1. Daca incheiati un CIM pe perioada determinata, sub 12 luni, se va suspenda indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, dupa incetarea CIM.
2. Nu puteti cumula indemnizatia de somaj cu salariul.
multumesc de raspuns: dar daca s-ar incheia o conventie civila de prestari servicii? am citit in legea 76/2002 ca pot lua si somaj si alte drepturi banesti daca aceste drepturi sunt mai mici decat indemnizatia de somaj..:(
1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
b) la data când realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare;
...
2. Din Norme metodologice la Legea 76/2002:
Art. 15. - (2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

3. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei

sa inteleg ca nu exista nici o modalitate legala sa obtin si somajul si salariul pentru 4h pe zi de lucru:(?angajatorul m-a indus in eroare promitand si somajul si salariul de 400 ron pentru 2luni se job
multumesc mult de raspunsuri, mie mi-ati fost de ajutor in doua randuri:) este m,ai mult decat util acest forum iar dumneavoastra meritati sincerele noastre multumiri pentru ghidul prin legislatia intortocheata a scumpei noastre tari
1. Eu consider ca o conventie civila de prestari servicii face parte din "activitatile autorizate potrivit legii" si ca un astfel de venit il puteti cumula cu indemnizatia de somaj daca venitul nu depaseste 500 lei pe luna.
2. Mergeti la Agentia de Somaj si spuneti ce vreti sa faceti si sa va spuna daca va permite cumulul.
3. Angajatorul nu poate sa promita ceva pe banii altuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai pot primi somaj? luciansm luciansm Sunt in somaj, si as vrea sa stiu daca pot colabora cu o firma de curierat ce se ocupa cu distribuirea pliantelor in cutiile postale pe baza de contract de ... (vezi toată discuția)
Venituri din conventie civila si indemnizatie de somaj C.Geta C.Geta buna ziua.daca beneficeiz de indemnizatie de somaj si un angajator imi face conventie civila pierd dreptul la indemnizatie.dar contract de prestari ... (vezi toată discuția)
Somaj +contract part-time inregistrat la itm ? promocris promocris Sunt in somaj si de curand am primit o oferta de lucru part-time (10 ore pe saptamana) pe un contract de munca inregistrat la ITM . Intrebarea mea este daca ... (vezi toată discuția)