avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj +contract part-time inregistrat la ITM ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj +contract part-time inregistrat la ITM ?

Sunt in somaj si de curand am primit o oferta de lucru part-time (10 ore pe saptamana) pe un contract de munca inregistrat la ITM . Intrebarea mea este daca este posibil sa-mi pastrez indemnizatia de somaj, mai ales ca cuantumul somajului este mai mare decat ceea ce as obtine prin acel contract.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:13, 3 Iunie 2011
Puteti cumula indemnizatia de somaj cu veniturile lunare care nu sunt mai mari decat valoarea indicatorului social de referinta, în vigoare. In prezent, acesta are o valoare de 500 lei.
Ultima modificare: Vineri, 3 Iunie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. Din Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
a) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
b) la data când realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri lunare mai mari decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
...
2. Asadar daca incheiati un CIM pe perioada mai mare de 12 luni, indiferent de veniotul inscris in acesta, nu mai puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Cumulul indemnizatiei pentru somaj se poate face numai cu vemituri obtinute din activitati autorizate potrivit legii, daca acestea nu depasesc lunar valoarea indicatorului social de referinta (care acum este de 500 lei).
4. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 15...
(2) Prin activităţi autorizate potrivit legii se înţelege activităţile economice desfăşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somer, dar cu contract de colaborare? roxxanaluk roxxanaluk ajutati-ma cu o informatie: o persoana care beneficiaza de indemnizatie de somaj mai poate lucra part-time cu 1 contract de colaborare de 1 ora pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj - agent asigurari? AnaMaria86 AnaMaria86 Primesc indemnizatie de somaj ca urmare a absolvirii unei institutii de invatamant si doresc sa devin agent de asiguri. Pot in acelasi timp sa benefeiciez de ... (vezi toată discuția)
Somaj mede mede sunt somer cu peste 20 de ani de cotizare si o indemnizatie de 524 lei, daca mi se ofera un contract part time de 2 ore/zi si 400 lei salariu, pierd ... (vezi toată discuția)