avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta pentru somaj

buna ziua
am si eu o mare dilema: de curand din pacate am ramas somera iar la agentia jud. pentru ocuparea fortei de munca olt am avut neplacuta surpriza sa mi se ceara acte peste puterea mea de intelegere: la ultimul job am lucrat 5 luni, am adus adeverinta respectiv anexa14 cu contributia de somaj de la ultimul si de la jobul anterior...insa mi se cere aceasta anexa si pentru jobul pe care l-am avut in 2005 la o firma din bucuresti care numai este activa(s-a desfiintat sau vandut afacerea)-mi s-a spus ca trebuie sa dau de angajator degeaba spuneam eu ca firma numai exista ca asta imi va dauna la cuantumul la somaj insa nu mi s0a explicat in ce mod ma afecteza#-o
vreau sa stiu daca este corect sa mi se ceara acea adeverinta de la angajatorul care numai exista sau cum pot da de arhiva acestuia..exista vreo posibilitate ? si in ce mod ma afecteaza daca nu voi putea aduce acea anexa.
multumesc mult
Cel mai recent răspuns: tanucu , utilizator 08:22, 2 Noiembrie 2010
Poate va ajuta sit-ul acesta.
[ link extern ]
1. Daca perioada respectiva este inscrisa in carnetul de munca sau aveti adeverinta de vechime de la firma respectiva nu vad de ce mai aveti nevoie de alta adeverinta. Perioada de acordare a indemnizatiei de somaj este in functie de perioada de cotizare la somaj si de aceea cred ca va cere si acea adeverinta de la fostul angajator.
2. Valoare indemnizatiei de somaj este formata din doua parti: una fixa (75% din salariul minim pe economie) si una variabila, in functie de media salariului pe cele 12 luni din adeverinta tip.
3. Daca acea firma este una privata mergeti la ITM de care a apartinut ea si unde trebuia sa depuna arhiva. In acest caz ITM va elibereaza si adeverinta respectiva.
va multumesc mult pentru indicatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta somaj Vioreld Vioreld salutare. am un salariat care a muncit la firma mea pana in 2007, iar dupa a muncit la alta firma. aceasta l-a dat in somaj acum o saptamana. adeverinta care ... (vezi toată discuția)
Adeverinta venituri lunare andad andad Am primit pe site-ul firmei o cerere a unui fost angajat, prin care solicita o adeverinta de venituri lunare (care sa fie in conformitate cu Anexa 2 a HG ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului, probleme cu adeverintele nectarya nectarya Buna ziua, Am iesit din perioada pentru cresterea copilului iar societatea la care trebuia sa ma intorc in cadrul muncii mi-a incetat activitatea cu art 65 ... (vezi toată discuția)