avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate andreeastanciu

Activitate andreeastanciu

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Felicitari celor care au reusit sa promoveze. Felicitari si celor mai putin norocosi, care sunt sigura ca au muncit la fel de mult, si nu va pierdeti speranta, nu capitulati in fata sistemului, nu le oferiti aceasta satisfactie. Oricum adevarata munca abea acum incepe, mai ales pentru proaspetii avocati.
Sa ma plang si eu la randul meu. Eu una, la civil m-a socat ca am pierdut 1,5 puncte, pentru ca am omis, din vina mea, sa scriu o propozitie: " reclamantul trebuie sa restituie cheltuielile necesare si utile paratului, nu si cele voluptuarii". Minunat. Foarte aiurea baremul.
Succes tuturor!
Succes in continuare celor care au reusit sa castige prima runda de " ratele si vanatorii". Pacat ca nu stim clar regulile rundei a doua. Traiasca porcusorii de guineea/cobaii/aspirantii la titlul de avocat stagiar. :) tragic!
MAGNUMXXL a scris:

Mult succes maine !
Va rog totusi, cei care sunt din Bucuresti, sa imi spuna care e traseul pe care trebuie sa il urmez sa ajung la locul examenului. Punct de plecare sa fie Gara de Nord Bucuresti, si de preferabil sa ajung cu metroul. Va multumesc !!

Buna. Trebuie sa iei metroul de la Gara de nord pana la statia Timpuri noi. Este legatura directa, daca nu ma insel, si nu trebuie sa schimbi. Din statia de metrou se vede cladirea mare, si ajungi pe jos. Cladirea este la intersectia Calea Vacaresti cu Splaiul Unirii, chiar pe rau. Daca nu te descurci, intrebi, si nu se poate sa nu nimeresti. Daca dau informatii incorecte, va rog sa ma corectati. Succes.
Succes tuturor!!!
@ mihaela88: multumesc frumos de lamuriri. Acum imi amintesc si eu vag, ca am citit undeva ceea ce ai spus tu. Am sa caut in carti pana gasesc.
Mai am o precizare, care nu stiu daca este de ajutor sau nu. Eu am mai dat un examen in cladirea de la univ Titu Maiorescu, INM 2010 daca nu ma insel, si dupa cat imi amintesc, salile sunt mici, de cate 20 de pers maxim, si noi atunci am avut 3 supraveghetori, asadar, cine mai spera la o sala mare, unde sa se mai auda cate ceva....inclusiv eu, de ce sa nu recunosc.....se pare ca avem ghinion. Nu va fi loc de miscat dupa parerea mea.
Buna.
Mai am o dilema. Unitatea naturala de infractiune, din doctrina eu stiu ca e de 3 feluri : simpla, continua si deviata. In grilele de inm am gasit si unitatea colectiva. Eu stiu ca unitatea simpla are definitia : "Este acea forma de unitate naturala la care
infractiunea, sub aspectul laturii obiective, consta dintr-o activitate unica, singura actiune sau inactiune, urmata de un singur rezultat si care, sub aspectul laturii subiective, se savârseste cu aceeasi forma de vinovatie. Activitatea infractionala caracteristica infractiunii simple poate consta fie dintr-un singur act (de exemplu, uciderea unei persoane prin descarcarea unui foc de arma, vatamarea corporala prin aplicarea unei lovituri de cutit etc.), fie din mai multe acte (de exemplu, uciderea prin repetate lovituri cu corpuri taioase)". Cautand am gasit ca unde este inclusa si unitatea colectiva, ea are aceasta definitie, unitatea simpla fiind limitata la o singura persoana, actiune si rezultat, dar fara a include si exemplul nr 2.

De fapt intrebarea mea este: unitatea naturala simpla si colectiva sunt acelasi lucru, sau sunt diferite????
Buna,
vin si eu cu o enigma:
examen INM 2011 ianuarie:
termenul de 20 zile in care petentul poate formula o plangere potriv art.300 CPP, impotriva solutiei de netrimitere in judecata :
a) este un termen de decadere si succesiune
b) este un termen de decadere si regresiune
c) se calculeaza pe zile calendaristice si nu poate fi suspendat
rapuns corect cf baremului, a)

Intrebarile mele sunt: 1. nu gasesc in materie sau cod termenii sau clasificarea decaderilor ca fiind de succesiune si regresiune, sau alt fel de termene de genul acesta, si doresc sa ma lumineze cineva.
2. stiu ca termenul de decadere nu poate fi suspendat, intrerupt si nici nu se aplica repunerea in termen. dar nu gasesc pe ce fel de zile se calculeaza. Cred ca se calculeaza pe zile libere, sau ma insel. Sigur stiu ca termenele procedurale sunt pe zile libere, iar cele de la masurile preventive sunt pe zile pline.
Rog putina lumina in negura capsorului meu obosit .:P