avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate Kotick

Activitate Kotick

Buna ziua,
Baietelul meu s-a nascut in SUA.
Pe certificatul de nastere original din SUA nu apare numele tatalui. Parintii nu au fost casatoriti si nu sunt casatoriti. Deci, pe certificatul de nastere american apare doar numele mamei.
Cand l-am inregistrat la ambasada Romaniei din SUA, nu mi-au primit documentele pana nu am trecut numele unui barbat ca tata.
Acum, copilul este in Romania si pentru a obtine pasaport Romanesc, am nevoie de acordul in scris al "tatalui".
Cum pot corecta incompetenta persoanelor de la ambasada din SUA?
Nu am absolut nici un act doveditor ca acea persoana trecuta ca tata NUMAI in certificatul romanesc este tatal.
Ei nu au tinut cont de documentul american legal oficial pe care l-au avut in original.
De asemenea, ca orice situatie rezolvata prin ambasada - cu personal incompetent - certificatul romanesc pentru copil nu are CNP. Am fost in Romania si am cerut alocarea CNP-ului pentru copil. Mi s-a dat un numar dar nu poate fi folosit pentru ca nu apare in baza de date nationala. Cand am inscris copilul la scoala din Romania mi-au spus ca CNP-ul nu este valabil. Nu am mai avut "putere si nervi" sa ma intorc la oficiul respectiv din Bucuresti. Va trebui sa imi petrec alt concediu in Romania luptand cu birocratia.
Mama si copilul locuiesc in SUA.
Cum pot corecta certificatul romanesc al copilului? M-ar ajuta si recomandarea unei firme de avocatura care se ocupa cu astfel de probleme.
Orice sfat este binevenit. Multumesc foarte mult.
Situatia nu este foarte placuta. Acum, eu sunt cetatean american cu domiciliul in SUA. Dupa divort fosta sotie a plecat in Romania cu cei 2 copii ai nostri (7 si 5 ani). Trimit prin banca, lunar, pensia alimentara de aproximativ 2.000 de euro. Acum, fosta sotie va deschide o procedura de judecata in Romania pentru dublarea sumei pe care o platesc. Eu imi iubesc foarte mult copii dar nu cred ca ceea ce se intampla este corect. Incerc sa imi refac si eu viata si in curand ma voi casatori. Nu voi putea intretine noua familie si la fiecare 2 ani sa mi se mareasca suma pentru pensia alimentara pentru copii. Mi s-a comunicat ca daca nu accept schimbarea - nu voi mai putea vedea copii. Am nevoie de un sfat. Nu pot accepta dublarea pensiei la infinit. Ce pot face? - Multumesc anticipat