avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Marirea Pensiei Alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Marirea Pensiei Alimentare

Situatia nu este foarte placuta. Acum, eu sunt cetatean american cu domiciliul in SUA. Dupa divort fosta sotie a plecat in Romania cu cei 2 copii ai nostri (7 si 5 ani). Trimit prin banca, lunar, pensia alimentara de aproximativ 2.000 de euro. Acum, fosta sotie va deschide o procedura de judecata in Romania pentru dublarea sumei pe care o platesc. Eu imi iubesc foarte mult copii dar nu cred ca ceea ce se intampla este corect. Incerc sa imi refac si eu viata si in curand ma voi casatori. Nu voi putea intretine noua familie si la fiecare 2 ani sa mi se mareasca suma pentru pensia alimentara pentru copii. Mi s-a comunicat ca daca nu accept schimbarea - nu voi mai putea vedea copii. Am nevoie de un sfat. Nu pot accepta dublarea pensiei la infinit. Ce pot face? - Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 12:46, 20 Octombrie 2010
Kotick a scris:

Situatia nu este foarte placuta. Acum, eu sunt cetatean american cu domiciliul in SUA. Dupa divort fosta sotie a plecat in Romania cu cei 2 copii ai nostri (7 si 5 ani). Trimit prin banca, lunar, pensia alimentara de aproximativ 2.000 de euro. Acum, fosta sotie va deschide o procedura de judecata in Romania pentru dublarea sumei pe care o platesc. Eu imi iubesc foarte mult copii dar nu cred ca ceea ce se intampla este corect. Incerc sa imi refac si eu viata si in curand ma voi casatori. Nu voi putea intretine noua familie si la fiecare 2 ani sa mi se mareasca suma pentru pensia alimentara pentru copii. Mi s-a comunicat ca daca nu accept schimbarea - nu voi mai putea vedea copii. Am nevoie de un sfat. Nu pot accepta dublarea pensiei la infinit. Ce pot face? - Multumesc anticipat

una este ce o sa ceara in instanta fosta sotie..si una este sa si primeasca prin hotarare dreptul la acea suma. printre altele pt schimbarea sumei trebuie ca dvs sa beneficiati de alte drepturi banesti fata de care ati beneficiat anterior la stabilirea sumei de 2000 euro.
luati legatura cu un avocat din ro.
fosta sotie este culmea. mai bine ati face dvs o cerere de reducere a pensiei. precis salariul dvs a scazut in urma crizei, nu???
o puteti ameninta ca veti face plangere penala pt nerespectarea hot. judecatoresti daca nu o sa va mai lase sa vedeti copii.
daca ea nu poate face dovada veniturilor, normal pensia ar putea fi stabilita in functie de venitul minim pe economia SUA, iar ea sa depinda de bunavointa dvs de a/i da bani peste pensia mica care va fi stabilita.
nu o roade pe ea ca aveti venituri mai mari incat sa ceara dublarea pensiei. ea reactioneaza asa, unde stie ca doriti sa va recasatoriti.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
MYRA CIMPEAN , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii financiare suplimentare pensiei de intretinere ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, rog comunitatea Avocatnet sa ma ajute in urmatoarea problema : platesc pensie alimentara pt. 2 copii, insa la intelegere cu fosta, in cuantum de 50% ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară StuAli StuAli Bună ziua. Eu și fostul meu soț am divorțat si avem un copil care locuiește în România cu fostul meu soț. La procesul de divorț s-a stabilit pensia ... (vezi toată discuția)
Emigrare impreuna cu fetita mea de 16 ani malina_alina33 malina_alina33 Buna ziua, As dori sa va intreb daca in momentul in care depunem dosarul pentru emigrare trebuie si un act din partea fostului meu sot precum ca este de acord ... (vezi toată discuția)