avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Emigrare impreuna cu fetita mea de 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Emigrare impreuna cu fetita mea de 16 ani

Buna ziua,
As dori sa va intreb daca in momentul in care depunem dosarul pentru emigrare trebuie si un act din partea fostului meu sot precum ca este de acord cu plecarea fetitei.
Mentionez ca este in incredintarea mea prin hot jud cu mentiunea definitiva si irevocabila , in care nu este precizat nici un program de vizita.Adevarul este ca nu a mai vazut-o de la varsta de 3 ani.
Plecari am mai avut peste hotare dar doar vacante atat , iar atunci nu a fost nevoie decat de hotararea de divort.
Va multumesc pt bunavointa de a-mi raspunde.
Cel mai recent răspuns: DanDaniel , utilizator 23:12, 7 August 2010
De plecat, puteti pleca sigur.
De emigrat, insa, depinde de statul respectiv, unele state ( de exemplu SUA) solicita si acordul celuilalt parinte, chiar daca nu ii este incredintat.
Statul este Canada,asa ca s-ar putea sa mi se ceara?
da, e posibil sa va ceara acordul tatalui.
Cred ca puteti afla aici raspunsul la intrebarea dvs. : [ link extern ] #
L.C.
malina_alina33 a scris:

Statul este Canada,asa ca s-ar putea sa mi se ceara?


Da. Vi se va cere acordul tatalui dat in mod clar pentru procedura aceasta chiar daca copilul va este incredintat spre crestere si educare.

Alte discuții în legătură

Ce acte sunt necesare pentru a pleca cu un minor in canada, daca sunt divortata si copilul mi-a fost incredintat din 2005 ContSters155407 ContSters155407 Buna ziua, sunt divortata din 2005, moment in care mi s-a incredintat minorul acum in varsta de 8 anisori. De la momentul inceperii divortului (Dec. 2004) si ... (vezi toată discuția)
Casatorie si emigarare a mea si a copilului meu provenit din concubinaj 12345ff 12345ff Eu doresc sa ma casatoresc cu un cetatean american si sa ma stabilesc definitiv in SUA impreuna cu fiul meu. Eu traiesc deocamdata in Romania. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pot parasi tara cu copilul daca este in custodia mea? simina_28 simina_28 Sunt divortata ce primul sot din 2009,impreuna avem un copil in varsta de 7 ani acum.Copilul mia fost incredintat mie spre crestere si educare,fostul sot ... (vezi toată discuția)