avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie si emigarare a mea si a copilului meu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie si emigarare a mea si a copilului meu provenit din concubinaj

Eu doresc sa ma casatoresc cu un cetatean american si sa ma stabilesc definitiv in SUA impreuna cu fiul meu. Eu traiesc deocamdata in Romania.
Mentionez ca tatal copilului meu traieste in Canada din septembrie 2004. Copilul a rezultat din relatia mea de concubinaj cu tatal copilului. Minorul s-a nascut pe 4 septembrie 2001. Inainte de a pleca in Canada mi-a dat o declaratie notariala din care citez " prin prezenta stabilim de comun acord ca, minorul sa ramana in intretinerea si ingrijirea mamei. Dam prin prezenta declaratie spre a servi la nevoie"
In 2006 am stabilit domiciliul minorului la mine acasa, dar s-a hotarat si obligatia tatalui de a plati o pensie alimentara de 80 RON.
Actualmente tatal minorului traieste in Canada si nu doreste sa imi dea o declaratie pentru a i se emite un pasaport minorului cat si acordul de a pleca din tara in cazul in care ar trebui sa plecam. In momentul plecarii in SUA domiciliul mamei se va schimba in SUA. Ce se intampla cu minor? Ce se poate face din punct de vedere legal? Nu am o incredintare de intretinere si de ingrijire a minorului data de instanta. Am doar declaratia lui ca sa ramana in intretinerea mea si spre ingrijirea mea, cat si sentinta judecatoareasca prin care i se stabileste domiciliul unde eu locuiesc.
Sunt reprezentat legal al minorului? Poate sa ma urmeze minorul in SUA unde vom avea o familie?
Ce pasi trebuie sa urmez?

Va multumesc din suflet. Astept sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 11:41, 24 Iunie 2012
Primul pas este acela de a va adresa instantei de la locul dvs.de domiciliu pentru ca minorul sa va fie incredintat spre crestere si educare printr-o sentinta judecatoreasca. Ca acord din partea tatalui veti prezenta declaratia pe care acesta v-a inaintat-o la plecarea sa din tara. Dupa care, in instanta veti dovedi ca de la plecare tatal a contribuit sau nu la intretinerea copilului, daca nu ati facut deja acest lucru, deoarece afirmati ca a fost stabilita o pensie de 80 lei, dupa care tot dvs.va contraziceti si sustineti ca nu v-ati judecat pentru incredintarea minorului. Pe baza sentintei, pentru inceput ii faceti minorului un pasaport individual. Costul e de 266 lei. Dupa care, dvs. stabilindu-va cu acte in America, normal ca la depunerea actelor veti declara ca aveti in intretinerea si ingrijirea dvs. un minor. Actele de aprobare vor veni deodata atat pentru dvs. cat si pentru copilul dvs. Nu aveti nevoie de sotul dvs. atata timp cat aveti sentinta ramasa definitiva si irevocabila. Sa nu uitati ca inainte de plecare in SUA sa va apostilati certificatele de nastere si sentinta de divort pentru a fi valabile pe teritoriul Americii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din tara a copilului minor xntcristina xntcristina Buna ziua ! Am o prietena care are o fetita de 17 ani . Problema este ca ea nu s-a mai casatorit nici o data cu tatal fetitei ,dar pt a-i demonstra acestuia ca ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor - domiciliu strainatate dumitru2000 dumitru2000 Mama X si tatal Y - necasatoriti - au un copil Filiatia este recunoscuta de ambii parinti - apare in certificatul de nastere. X doreste sa plece in ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila narcynarcy25 narcynarcy25 Buna, As avea si eu o problema, pe baza unei sentinte judecatoresti as dori sa plec cu copilul din tara... sentinta suna cam asa: Asupra procesului civil ... (vezi toată discuția)