avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Activitate manuelamihaela

Activitate manuelamihaela

Discuție cotizare pensie
Buna ziua!As dori sa platesc contributia la Casa de pensii.In momentul de fata nu muncesc.Intrebarea mea este daca merg de exemplu luni sa inchei contract cu dansii imi pot trece pe contract data de inceput a acestei luni?Deci, contractul poate incepe cu 1 noiembrie chiar daca eu merg pe 15?Si cu ce m-ar ajuta aceasta contributie pe mine in timp? Pt ca am inteles ca vechime in munca nu se considera.Sotul meu ar dori sa mearga in afara tarii sa munceasca si ne gandeam sa contribuie si el la pensie, dar la fel nu stim daca avem vreun beneficiu cu aceasta contributie.Va multumesc!!!
Răspuns la discuția Repartitie de la AJOFM
Va multumesc frumos pt raspunsuri!!!
Asa o sa fac!!
Nu, eu nu sunt manager.nu mai lucrez in confectii de 5 ani.M-am recalificat si am lucrat in alt domeniu.Sunt studenta in anul 2.Si as vrea sa lucrez in domeniul in care m-am recalificat si am lucrat pana acum.Nu stiu de ce sunt obligata sa lucrez iar in confectii.Doar pt ca sunt in somaj si ma ameninta cu taierea somajului?Ce ma sfatuiti sa fac dupa ce expira luna de munca?Mai am 4 luni de somaj.In acest moment mi s-a operat in CM suspendarea somajului.Multumesc!!
Multumesc pt raspuns!As mai vrea sa stiu daca trebuie sa astept cele 30 zile sau dupa o saptamana as putea face o notificare in care sa spun ca nu mai corespund profesional catre angajator.Si in acest caz angajatorul nu poate discuta cu cei de la somaj sa-mi impuna sa raman in domeniu?Si trebuie sa specific ca la dosarul meu nu am atasat certificatul de calificare in confectii tot din motivul ca nu mai doresc sa lucrez in domeniu, dar mi-au scanat cartea de munca si au gasit ca in urma cu ani de zile am lucrat in domeniu si asa m-au obligat sa accept acest post pe motiv ca daca refuz mi se taie somajul.Multumesc!!
Buna ziua!Am fost la medic si am fost data apt conditionat pt a lucra in confectii.La data de 1 noiembrie va trebui sa incep serviciul, iar contractul se va face pe 1 luna. Intrebarea mea este , daca dupa aceasta luna nu mai doresc sa prelungesc contractul si ma intorc la ajofm pt continuarea somajului, au dreptul sa ma refuze pe motiv ca sunt posturi la alte firme in acest domeniu?Eu m-am recalificat si nu mai lucrez in acest domeniu de 5 ani.Sunt si anul 2 de facultate.Imi doresc sa lucrez in domeniul in care am lucrat in ultimii 5 ani.Ce ar trebiu sa le spun daca vor insista cu post in confectii si vor sa-mi taie somajul? Va multumesc!!!
Răspuns la discuția nelamurire
Multumesc pt raspuns
Discuție nelamurire
Buna ziua!Fiica mea are 16 ani si in momentul in care am cumparat apartamentul nu am trecut-o in contractul casei.Nu am stiut.Este vreo problema din acest punct de vedere?Va avea de suferit pe viitor?Totusi CI i s-a eliberat la politie cand a implinit 14 ani.Multumesc!!!
Iar cursul nu l-am inceput. Sunt doar inscrisa. Dar de ce mi s-a dat repartitie daca la inscrierea la curs mi s-a zis ca nu am voie sa renunt la el.
Am dus repartitia semnata de catre angajator care specifica , ca ma angajeaza cu data de 1 noiembrie.La ajofm mi s-a consemnat in cartea de munca.Acolo mi s-a specificat ca datorita faptului ca ma angajeaza pe 1 luna, nu mai beneficiez de cei 30 % din somaj.Dar mi s-a specificat ca nu am voie sa refuz locul de munca decat daca angajatorul specifica pe repartitie ca nu sunt acceptata pt postul respectiv, ceea ca nu s-a intamplat.Ce se intampla daca eu refuz postul cum spuneti d-voastra din cauza ca este salariul mic sau alt motiv????Saptamana viitoare trebuie sa-mi fac control medical pt angajare. Daca avizul medical nu este favorabil ce pasi trebuie sa urmez mai departe???Multumesc!!
Trebuie sa mai specific ca la firma de confectii mi se face initial angajarea pe 1 luna si pierd cei 30% din somaj.Dupa aceasta luna daca contractul se face pe perioada nederminata mai beneficiez de cei 30%???Multumesc!!