avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate Adriana Irimia

Activitate Adriana Irimia

Se semneaza ctr de vanz-cump in forma autentica la notar.
A 2-a zi ajunge actul intabulat (inscrierea dr de propr la cartea funciara) la banca, dupa care dvs ca si vanzator, dupa ce vizualizati banii in contul pe care l-ati deschis la banca la care se face creditul, mergeti la notar si dati o declaratie ca aveti banii in cont.apoi mergeti la banca cu ea si vi se deblocheaza contul, adica ii puteti retrage din banca.
la transferarea dr de proprietate se plateste un impozit pe venit de 2 sau 3 %.
Daca eu vand un imobil cu suma de 10.000E, iar in grila de la notar este min 15.000E, de ce sunt impozitata la valoarea de 15.000E?
Exista vreo posibilitate sa-mi recuperez diferenta de bani?
Exact. Vanzarea intre rude este legala. Dca vrei sa cumperi de la tatal tau, uite care e procedura.
Mergi la un notar, faci un antecontract de vanzare-cumparare intre tine si tatal tau in care mentionezi de ex: pretul de vanzare este de 50.000E, azi data semnarii prezentului antecontracontract ai platit suma de 2500E (avansul de 5%) din surse proprii, iar diferenta de 47.500 urmand a fi achitata prin credit ...oferit de banca...la data semnarii ctr. de v.c.
Chiar daca a facut aceasta procura lui 'y", "x" poate vinde imobilul?
mentionez ca antecontractul si declaratia nu au fost inscrise in cartea funciara.
Daca e ok acest mandat de ce unii notari refuza sa-l autentifice?
Am in fata o procura de vanzare in care "x"-proprietari imputernic pe "y" sa vanda oricui si la pretul cel mai avantajos, inclusiv siesi, imobilul proprietatea lui x.
Noi "x" mentionam ca am primit pretul integral al vanzarii, in baza antecontractului...cat si in baza declaratiei..., si in aceste conditii consideram prezentul mandat irevocabil si netransmisibil.
E posibil ca "y" sa poata vinde oricui fara ca "x" sa aiba vreo pretentie?