Buna,
Am luat un credit ipotecar in 2007 de la banca X ; datorita unor plati partiale a ratelor am ajuns sa fiu transferata de banca x la o firma de recuperare, a aceleasi banci , majoritara 100% ; nu am semnat cu aceasta firma de recuperare nimic .
Desi am reusit sa platesc restantele si din iulie sunt cu rata la zi, eu platesc in continuare la aceasta firma de recuperare (dar de fapt platesc tot la banca de la cere am luat creditul) o rata mult mai mare ca si pana acum, adica ei calculeaza la dobanda normala inca 3% in plus, penalizari, ca si cum as avea restante, pe scurt in loc de 535 euro cat era rata normala , acum am 630 euro, de 3 luni incoace de cand eu am ajuns cu ratele la zi, la fel ca si in lunile cand aveam restante.
Am sunat la ei si nimeni nu stie sa ma lamureasca de ce mi se calculeaza penalizari, la ei in sistem nu apar cu nici o datorie, ei sustin in continuare ca rata mea lunara e de 535 euro, dar la data scadentei din fiecare luna mi se retrag 630.
euro. Ce sa fac?????? Nu pot sa fac fata cu aceasta rata. Unde sa ma duc sa fiu lamurita si eu de situatie? Se poate sa revin la rata lunara pe care o aveam inainte sa am restante? sau mai mult de atat cu noua lege 50/2010 ar trebui ca si dobanda, care pana acum era variabila +marja bancii, sa fie, cred , mai mica, tinandu-se cont de EURIBOR, + marja bancii, cum scrie in lege.
Multumesc!
Va rog sa-mi raspunda cineva.