avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Ajutor!! rata marita desi platesc rata la zi???
Discuție deschisă în Executare silită

Ajutor!! rata marita desi platesc rata la zi???

Buna,
Am luat un credit ipotecar in 2007 de la banca X ; datorita unor plati partiale a ratelor am ajuns sa fiu transferata de banca x la o firma de recuperare, a aceleasi banci , majoritara 100% ; nu am semnat cu aceasta firma de recuperare nimic .
Desi am reusit sa platesc restantele si din iulie sunt cu rata la zi, eu platesc in continuare la aceasta firma de recuperare (dar de fapt platesc tot la banca de la cere am luat creditul) o rata mult mai mare ca si pana acum, adica ei calculeaza la dobanda normala inca 3% in plus, penalizari, ca si cum as avea restante, pe scurt in loc de 535 euro cat era rata normala , acum am 630 euro, de 3 luni incoace de cand eu am ajuns cu ratele la zi, la fel ca si in lunile cand aveam restante.
Am sunat la ei si nimeni nu stie sa ma lamureasca de ce mi se calculeaza penalizari, la ei in sistem nu apar cu nici o datorie, ei sustin in continuare ca rata mea lunara e de 535 euro, dar la data scadentei din fiecare luna mi se retrag 630.
euro. Ce sa fac?????? Nu pot sa fac fata cu aceasta rata. Unde sa ma duc sa fiu lamurita si eu de situatie? Se poate sa revin la rata lunara pe care o aveam inainte sa am restante? sau mai mult de atat cu noua lege 50/2010 ar trebui ca si dobanda, care pana acum era variabila +marja bancii, sa fie, cred , mai mica, tinandu-se cont de EURIBOR, + marja bancii, cum scrie in lege.

Multumesc!
Va rog sa-mi raspunda cineva.
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
marianavaleria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 16:39, 25 Octombrie 2010
Faceti plangere la ANPC si / sau mergeti in instanta.
Ultima modificare: Duminică, 24 Octombrie 2010
dgnConsulting, Contabil
@marianvaler...
Va rog stergeti denumirea societatilor implicate in discutie.In acest forum se discuta ideea si nu persoana fizica/juridica.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la banca - semnare act aditional credit imobiliar cami_v cami_v Buna ziua, Am primit de curand invitatia de a merge la banca pentru a semna un act aditional la un contract de credit imobiliar cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Restituire comisioane abuzive pentru un contract ipotecar inchis Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, [b] 1. As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit bancii, copii cu absolut toate actele(contract de credit bancar ipotecar, actele aditionale, ... (vezi toată discuția)
Credit de consum Madhawk Madhawk Buna ziua, Am un credit de consum in euro cu dobanda variabila din anul 2007. Pana in prezent dobanda variabila a fost de fapt crescatoare, fara a scadea cand ... (vezi toată discuția)