Buna ziua,
Am un credit de consum in euro cu dobanda variabila din anul 2007. Pana in prezent dobanda variabila a fost de fapt crescatoare, fara a scadea cand euro a inregistrat scaderi conform Euribor. Intrebarea mea este daca as putea sa cer bancii sa-mi restituie retroactiv banii pierduti o data cu nescaderea dobanzii si a ratei implicit (conform Euribor).
Va multumesc.
Creditele de consum, fiind negarantate sunt cele mai riscante, deci si cele mai scumpe, pentru clienti. Chiar daca, dobanda la creditul contractat de dvs este una variabila, legata de referinta EURIBOR plus marja bancii, mai exista si o serie de alte costuri ale creditului, care, cu certitudine sunt detaliate in clauzele contractuale si care sunt incluse in rata lunara pe care dvs o platiti. Ca sa dezlegati acest mister al platilor asa zis "nejustificat de mari", va puteti adresa bancii, solicitandu-i un grafic de rambursare, de la momentul acordarii creditului si pana la zi si reluati calculele, conform contractului si atunci veti constata cum stau lucrurile. Daca sesizati o eroare din partea bancii, aveti libertatea de a decide care, dintre modalitatile de rezolvare a problemei este cea mai indicata in speta dvs. Asadar, succes :stunned: