avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate blancanieve1

Activitate blancanieve1

Răspuns la discuția despagubiri asigurare euroins
deci concluzia finala este,sa imi repar autoturismul pe banii mei si eu urmand sa ii recuperez in instanta apoi,daca ii voi recupera vreodata,asta daca euroins nu vor da faliment insolventa etc etc.deci altii au asigurari fictive doar pe hartie atat.
asta e romania tzara plina de tzepari
dar pe soferul vinovat nu il pot obliga in nici un fel sa suporte el costul reparatiilor nu?
off deja m-am speriat, problema este ca masina noastra are asigurare in spania nu stiu daca imi pot face masina pe asigurarea mea.asta e singura problema deja ma sperie gandul.nu am degand sa stau cu masina nefacuta 3 luni si in plus nici sa dau eu cel putin 200 de mil sa o fac singur,nu este vorba de o dacie la crae toate sunt ieftine,dar nici cu petice nu o vreau facuta.
da asta stiu ca astea sunt formalitatile,e usor de spus ,dar cei de la service au spus ca nu vor preda masina facuta pana nu asiguratorul nu le face plata pe reparatii.daca acesta intarzie 1 luna,2 sau 3 ,ce este de facut
buna ziua,in dupa amiaza zilei de sambata 30 oct 2010,sotul meu a fost lovit de o masina asigurata la euroins avand rca si casco din cate am inteles cel vinovat,in masina cu sotul meu se aflau fetita noastra de 5 ani si matusa sotului pe bancheta din spate,in urma impactului ele au acuzat dureri de gat in zona cervicala,am mers la spital am facut toate investigatiile ,rezultatele fiind bune nu au prezentat nici un risc medical grav.in urma accestora conducatorului vinovat i s-a deschis dosar penal pt vatamare corporala a celor 2 .s-a facut constatarea si masuratorile la locul accidentului,au dat declaratii sotul si matusa lui ,urmeaza sa merg eu marti sa dau declaratie ca nu am pretentii la nimik.
acum citind despre cei de la euroins deja ma ia durerea de cap ,masina noastra este destul de avariata in spate avand o valoare de cred ca 20 mil vechi,sotul a fost la reprezentanta peugeot si a intrebat daca lucreaza cu cei de la euroins,si au zis ca da ,dar ei fac masina ,dar pana nu fac acestia plata ei nu ne da masina.in situatia aceasta ce pot face eu ca sa oblig firma celui care ne-a lovit sau soferul vinovat sa plateasca ei reparatiile iar acestia ulterior sa isi recupereze ei banii de la firma lor de asiguare ,eu au si casco.
va rog un sfat ce este de facut in situatia de fatza ca sunt disperata nu am degand sa stau fara masina 3 luni sau mai mult.
va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția apartament pe numele unui minor
cristina.serghie a scris:

Puteti face mai intai un contract de donatie minorului ( sa-i donati banii reprezentand pretul apartamentului) si apoi contract de vanzare cumparare pe numele lui, insa e costisitor si lasati multi bani la notar.
Sau, un contract de vanzare - cumparare pe numele minorului dar sa se prevada ca persoanele care platesc sunt parintii.
In plus, trebuie sa fie numit de Dir.de asistenta comunitara si un curator pentru minor, intrucat minorul nu are capacitate de exercitiu.
Au mai fost discutii pe forum pe aceasta tema..

dar se poate ca apartamentul sa fie cumparat de bunicii materni ,iar minorul dupa ce implineste 18 ani sa devina propietar?
nu stiu cum sa explic,dar realitatea este ca noi avem o afacere care este destul de prospera momentan si am dori sa ii cumparam un apartament fetitei de 5 ani,dar ne gandim ca poate pe viitor pot aparea probleme finaciare,faliment,imposibilitatea de plata a creditului bancar si ne gandim ca acel apartament sa fie doar al copilului nostru sa nu poata fi luat de creditor sau mai stiu eu ce s-ar putea intampla noua sau societatii .nu stiu daca m-am exprimat corect.multumesc anticipat.
????????????????????
???????????????????
buna ziua,as dori si eu sa stiu daca se poate cumpara un apartament pe numele unui minor?de exemplu eu ca parinte doresc sa achizionez un apartament pe numele copilului meu dar fara ca eu sa figurez in acte ,adica sa fie doar al lui sa nu il ia nimeni ,nici statul nici alte rude .