avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apartament pe numele unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apartament pe numele unui minor

buna ziua,as dori si eu sa stiu daca se poate cumpara un apartament pe numele unui minor?de exemplu eu ca parinte doresc sa achizionez un apartament pe numele copilului meu dar fara ca eu sa figurez in acte ,adica sa fie doar al lui sa nu il ia nimeni ,nici statul nici alte rude .
Puteti face mai intai un contract de donatie minorului ( sa-i donati banii reprezentand pretul apartamentului) si apoi contract de vanzare cumparare pe numele lui, insa e costisitor si lasati multi bani la notar.
Sau, un contract de vanzare - cumparare pe numele minorului dar sa se prevada ca persoanele care platesc sunt parintii.
In plus, trebuie sa fie numit de Dir.de asistenta comunitara si un curator pentru minor, intrucat minorul nu are capacitate de exercitiu.
Au mai fost discutii pe forum pe aceasta tema..
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
Cabinet Avocat Serghie Daniela Cristina, Avocat
cristina.serghie a scris:

Puteti face mai intai un contract de donatie minorului ( sa-i donati banii reprezentand pretul apartamentului) si apoi contract de vanzare cumparare pe numele lui, insa e costisitor si lasati multi bani la notar.
Sau, un contract de vanzare - cumparare pe numele minorului dar sa se prevada ca persoanele care platesc sunt parintii.
In plus, trebuie sa fie numit de Dir.de asistenta comunitara si un curator pentru minor, intrucat minorul nu are capacitate de exercitiu.
Au mai fost discutii pe forum pe aceasta tema..

dar se poate ca apartamentul sa fie cumparat de bunicii materni ,iar minorul dupa ce implineste 18 ani sa devina propietar?
nu stiu cum sa explic,dar realitatea este ca noi avem o afacere care este destul de prospera momentan si am dori sa ii cumparam un apartament fetitei de 5 ani,dar ne gandim ca poate pe viitor pot aparea probleme finaciare,faliment,imposibilitatea de plata a creditului bancar si ne gandim ca acel apartament sa fie doar al copilului nostru sa nu poata fi luat de creditor sau mai stiu eu ce s-ar putea intampla noua sau societatii .nu stiu daca m-am exprimat corect.multumesc anticipat.
????????????????????
???????????????????
Ultima modificare: Vineri, 29 Octombrie 2010
blancanieve1, utilizator
Bunicii pot cumpara apartamentul, iar la implinirea a 18 ani vor vinde/dona nepotului.
Recomand totusi un contract de vanzare-cumparare cu procurator de fonduri.
Creditul bancar nu are legatura cu bunurile fiicei dv. Insa, datoriile societatii se transmit mostenitorilor.
Datoriile societatii se transmit mostenitorilor daca datoriile sunt generate din culpa administratorului, referitoare la angajarea raspunderii solidare SI DACA copiii au acceptat mostenirea (adica activele si pasivele). Ca foarte bine pot sa spuna ca nu accepta mostenirea (daca datoriile sunt mai mari decat activele).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Partaj si transfer proprietate BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Care este calea cea mai echitabila, sigura, neatacabila si cu costuri minime pentru rezolvarea urmatoarei situatii: parintii mei detin impreuna ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare apartament pe numele copilului minor dari11 dari11 Buna seara! Ma intereseaza daca se poate achizitiona un apartament pe numele copilului minor, care sunt conditiile? Daca se poate ,ce drepturi avem ... (vezi toată discuția)