avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1063 soluții astăzi
Forum Activitate ahom

Activitate ahom

ionut12345 a scris:

la inceput vi sa recomandat sa faceti plangere la opc... sau pt inselaciune... daca tot credeti minciunile nu va mai laudati.
acum ala daca vede ca va poate duce de nas o sa va duca in continuare. era lesne de inteles dupa ce va mintit a doua oara ca este putin probabil sa mai faceti orele.

ma interesa latura legala pentru aceasta problema?
daca fac plangere iar cei de la scoala spun ca a expirat contractul? ca ma fac? raman si fara cursuri facute si nu mai vad nici bani restituiti.
Am revenit. Daca va puteti da seama de cata vreme incerc sa finalizez aceste cursuri (mesajul anterior este din 2010). Chiar nu stiu cum pot sa oblig in vreun fel sau altul persoanele in cauza fie sa faca arele de curs si conducere ramase, fie sa imi restituie suma pe care am platit-o pentru a ma inscrie la o alta scoala de soferi. Sunt deja disperat, mereu purtat cu zaharelul si amanat cu saptamanile. Primul motiv a fost ca sediul a fost mutat, pe urma lipsa instructorilor din tara.
Nu stiu daca exista vreo lege care sa ma ajute sa oblig la restituirea banilor pe urmatoarele motive:
1.noul sediu este mult prea departe pentru mine si nu pot ajunge la ei din cauza distantei deoarece s-au mutat in afara localitatii, iar eu din moment ce fac scoala de soferi inca nu am masina cu care sa ma duc. (noul sediu in afara localitatii)
2.neseriozitate si tratarea clientului precum un cersetor. sunt nevoit sa ma rog sa imi ofere serviciul platit deja.
Mi-e teama totusi pentru urmatoarele lucruri: durata contractului presupun ca a expirat, deoarece era facut pentru un an (eu nu detin nici un exemplar din el, desi mi s-a spus ca am semnat un asemenea act dar nu imi mai aduc aminte eu). In schimb am toate dovezile platilor facute catre firma (facturi, chitante).
In ce mod as putea obliga firma sa rezolve intr-un fel sau altul aceasta problema cre deja s-a intins prea mult?
Acest forum este ultima mea speranta.
Multumesc pentru raspuns. Acum totul este mai clar. Numai bine.
Salutari. Sa va spun cum sta treaba.
Balconul de la apartartamentul meu nu este inchis. Acum cativa ani (4) vecina de dedesubt si-a inchis balconul. Adica si-a ridicat pereti laterali si si-a pus geamuri termopan. Acum cateva zile a venit sus cu problema ca i se infiltreaza apa prin platforma balconului de deasupra (al meu) si cu cerinta ca eu sa izolez acea suprafata. Nu stiu cum apar in lege balcoanele, ce fel de obligatii am in astfel de cazuri. Momentan am refuzat cu amabilitate pe motiv ca (inca) nu cred ca as fi obligat sa izolez, deoarece balcoanele (cred) sunt considerate spatii de exterior.
Multumesc pentru raspuns. Am sa incerc cele enumerate mai sus pentru a termina aceasta problema in mod amiabil.
m.belu a scris:

Contactati- i la noua adresa ori faceti plangere pentru inselaciune!

Multumesc pentru raspunsul promt.
As dori sa solicit banii inapoi deoarece nu s-au facut cursurile si chiar am fost acasa la cei care detin respectiva firma si a incercat sa ma linisteasca spunandu-mi ca in curand se vor relua. Mi-e foarte teama ca acest lucru sa nu fie adevarat iar firma sa fie desfiintata, in acest caz eu voi ramane pagubit.
Am platit unei scoli de soferi orele de curs pentru 2 categorii, respectiv A si B dar de ceva vreme profesorii nu mai raspund la telefon iar scoala s-a mutat din cladirea unde avea spatiul inchiriat. Ce este de facut? Am dovada platii.