avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot fi obligat sa izolez un balcon?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot fi obligat sa izolez un balcon?

Salutari. Sa va spun cum sta treaba.
Balconul de la apartartamentul meu nu este inchis. Acum cativa ani (4) vecina de dedesubt si-a inchis balconul. Adica si-a ridicat pereti laterali si si-a pus geamuri termopan. Acum cateva zile a venit sus cu problema ca i se infiltreaza apa prin platforma balconului de deasupra (al meu) si cu cerinta ca eu sa izolez acea suprafata. Nu stiu cum apar in lege balcoanele, ce fel de obligatii am in astfel de cazuri. Momentan am refuzat cu amabilitate pe motiv ca (inca) nu cred ca as fi obligat sa izolez, deoarece balcoanele (cred) sunt considerate spatii de exterior.
Cel mai recent răspuns: ahom , utilizator 21:25, 11 Noiembrie 2010
Balconul face parte din proprietatea Dvs. si trebuie sa va asigurati ca starea acestuia nu produce daune celorlalti propietari.
Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
La cap. III Drepturile si obligatiile proprietarilor
Art. 14. - Proprietarul este obligat sa mentina proprietatea sa individuala, apartament sau spatiu cu alta destinatie decat aceea de locuinta, in stare buna, pe propria cheltuiala. Niciun proprietar nu poate incalca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comuna sau individuala a celorlalti proprietari din condominiu.
www.avocatnet.ro/content/art...
L.C.
Multumesc pentru raspuns. Acum totul este mai clar. Numai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere balcoane danuttan danuttan Ca orice om normal (zic eu) si grijuliu cu banii de intretinere,am inchis balcoanele cu termopan.Proprietarul de deasupra mea nu vrea sa-si inchida si el ... (vezi toată discuția)
Reparatii terasa exterioara impusa de vecin ClaudiaUrs ClaudiaUrs Buna ziua, Am urmatoare situatie: sunt proprietarul unui apartament la ultimul etaj dintr-un bloc care detine o terasa de aprox 20 m2 care in documente ... (vezi toată discuția)
Reabilitare bloc eugenmarianpopa eugenmarianpopa Buna ziua, In anul 2003 am renovat si inchis cu geamuri termopane cele doua balcoane ( unul logie la dormitor si celalalt la sufragerie ). In anul 2011 am ... (vezi toată discuția)