avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate lazaroiudragos67

Activitate lazaroiudragos67

Discuție Accident rutier
Sunt sofer la RATB in urma cu cateva luni am fost implicat intr-un accident: Stationam in semaforul din p-ta Victoriei,sensul de deplasare era inspre 1 Mai, in fata mea mai aveam un scuter,politistul din intersectie a facut semn de oprire a masinilor care veneau dinspre Kiseleff si noua semn de deplasare ,de pe banda a doua un autoturism care initial se oprise a plecat de pe loc intrand-ui scuterului in fata ,acesta franand brusc ,eu nu am avut posibilitatea franarii bruste ,intrucat autobuzul era plin de calatori(cca.80) am lovit scuterul.Toata lumea a coborat din autobuz pt ca nu mai puteam continua deplasarea intrucat aveam pagube si trebuia sa ma duc la politie ,unul dintre pasageri asezandu-se pe o banca din apropiere ,a acuzat dureri la un genunchi si a fost chemata salvarea. In uurma spitalizarii de 6 zile in care a suportat si o operatie a intrat in posesia unui certificat medico legal de 75-80 zie.
Victima s-a ridicat cu pretentii materiale.
Intrebarea mea este: Ce repercursiuni pot suporta? (autobuuzul are asigurare casco si de persoane) Ce ma sfatuiti sa fac.
Multumesc anticipat .
In urma cu doua zile conduceam autobuzul ratb cand am fost implicat intr-un accident usor lovind un alt autoturism in spate.Vinovat eu.....dar cand am franat un calator a cazut in autobuz si s-a accidentat la genunchi fiind necesara internarea acestuia.
Imtrebrea mea este urmatoarea: stiu ca obligatia calatorilor in autobuz estesa se tina cu toate astea am dovada in loc de permis.Pe dovada este scris ca a fost suspendat carnetul conform art.51+111/4 ???
Ce trebuie sa fac eu ....ce ma sfatuiti?

Va multumesc. Dragos