avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Sunt sofer la RATB in urma cu cateva luni am fost implicat intr-un accident: Stationam in semaforul din p-ta Victoriei,sensul de deplasare era inspre 1 Mai, in fata mea mai aveam un scuter,politistul din intersectie a facut semn de oprire a masinilor care veneau dinspre Kiseleff si noua semn de deplasare ,de pe banda a doua un autoturism care initial se oprise a plecat de pe loc intrand-ui scuterului in fata ,acesta franand brusc ,eu nu am avut posibilitatea franarii bruste ,intrucat autobuzul era plin de calatori(cca.80) am lovit scuterul.Toata lumea a coborat din autobuz pt ca nu mai puteam continua deplasarea intrucat aveam pagube si trebuia sa ma duc la politie ,unul dintre pasageri asezandu-se pe o banca din apropiere ,a acuzat dureri la un genunchi si a fost chemata salvarea. In uurma spitalizarii de 6 zile in care a suportat si o operatie a intrat in posesia unui certificat medico legal de 75-80 zie.
Victima s-a ridicat cu pretentii materiale.
Intrebarea mea este: Ce repercursiuni pot suporta? (autobuuzul are asigurare casco si de persoane) Ce ma sfatuiti sa fac.
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:01, 27 Aprilie 2011
ar trebui sa raspunda angajatorul dvs sau societatea de asigurari. in orice caz este bine sa solicitati efectuarea unei expertize judiciare care sa arate daca aveati posibilitatea de franare in timp util.
Problema dv nu este chiar dificila in sensul ca autobuzul este asigurat casco si in acelasi tim din cate cunosc are si asigurare de persoane pt ca altfel nu primea firma licenta de transport.Deci pagubele materiale si medicale sunt acoperite de polita CASCO. In ce priveste soarta dv ea se va hotari in instanta si probabil ca in cel mai rau caz veti primi ceva cu suspendare dar eu cred ca politia va inainta dosarul cu NUP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara asigurare irina_iris irina_iris salutare.as vrea sa ma lumineze si pe mine cineva in problema mea....deci,conduceam o masina de spania si am facut accident din vina mea cu pagube materiale,nu ... (vezi toată discuția)
Accident cu biciclist minor. ce trebuie sa fac? chucky_florin chucky_florin In data 17 06 11 mergand cu masina pers. ,intro curba (nu era intersectie)mia aparut din contrasens un minor(13 ani)cu bicicleta care se deplasa p sensul meu ... (vezi toată discuția)
Procedura in caz de accident fara rca dar cu victime Dabu Maria Dabu Maria 1. In cazul unui accident soldat cu o victima, RCA-ul fiind expirat, ce consecinte are? (Care este procedura legala si costurile aferente victimei?) 2. Daca ... (vezi toată discuția)