avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident cu biciclist minor. Ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident cu biciclist minor. Ce trebuie sa fac?

In data 17 06 11 mergand cu masina pers. ,intro curba (nu era intersectie)mia aparut din contrasens un minor(13 ani)cu bicicleta care se deplasa p sensul meu d mers .Am franat dupa care acesta a intrat in coliziune cu masina sarind p kapota cu capul in parbriz.In urma impactului sa ales cu capul spart ,julituri la nivelul fetei ,si fractura antebrat.Alcolemia am avuto 0.0,inspectia masini a iesit bine.Precizez ca eram forte aproape d marginea drumului 55 cm distanta pana la sant(drum fara trotuar).Ce trebuie sa mai fac mai departe.Imi pot recupera daca si-a recunoscut vina ?Eu neavand probleme cu expertiza tehnica ,viteza si nici alcool.Spitalizarea minorului fiind 45-50 d zile.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:01, 20 Iunie 2011
Minorii sub 14 ani nu au voie pe drumurile publice cu bicicleta. Culpa ii apartine, raspunzator material este parintele/tutorele.
pana la recuperarea pagubelor de la parintii minorului, asteptati sa se stabileasca cul[pa. Cu viteza cum ati stat??
pana una alta, aveti deschis un dosar de cercetare penala si sa vedem daca parintii nu depun ei plangere, cer ezxpertiza, etc.
O cale de recuperare a pagubelor imediat, inainte de a se stabili vinovatia in producereaq accidentului, ar fi fost o asigurare CASCO ; daca o aveti, folosit-o.
In primul rand minorii nu au voie sa circule cu bicicleta pe drumurile publice. Cercetarile vor arata daca aveati viteza in limita legala si daca puteati sa evitati sau nu accidentul.Daunele produse minorului, daca veti fi gasit vinovat, desi nu cred, vor fi suportate de asiguratorul dv RCA iar daca va fi gasit copilul vinovat atunci parintii lui vor suporta toate pagubele, Puteti sa va folositi de polita CASCO pana se va finaliza dosarul si apoi daca nu sunteti vinovat asiguratorul dv CASCO se va indrepta cu regres impotriva familiei copilului accidentat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie dupa 2 ani de la accident popamdl popamdl buna din nou! ...se pare ca urmele accidentului in care am fost implicata in 2009 nu vor nicicum sa fie sterse. Pentru inceput v-am copiat post-ul meu de ... (vezi toată discuția)
Tragerea la raspundere a administratorului drumului pentru un accident datorat poleiului adriansp adriansp Buna ziua.Ce demersuri trebuie facute in speranta recuperarii prejudiciului unui accident fara victime cauzat de un drum cu polei/mazga?detin dovada video, nu ... (vezi toată discuția)
Incident în trafic soluționat dubios. am șanse dacă fac plângere contravențională? ionut.boala ionut.boala Zilele trecute am fost implicat intr-un accident rutier minor fara victime. Eu ma deplasam pe prima banda,si brusc mi.a aparut in fata un autoturism. Am franat ... (vezi toată discuția)