avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... fara asigurare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

fara asigurare

salutare.as vrea sa ma lumineze si pe mine cineva in problema mea....deci,conduceam o masina de spania si am facut accident din vina mea cu pagube materiale,nu aveam asigurare(era o masina de la servici si nu am stiut-nu aveam nici procura sao conduc).cealalta masina avea casco si o sa-si repare masina,dar apoi casco de unde o sa-si ia banii?de la mine?(mentionez ca eu nu am bunuri)cat dureaza aceasta procedura?mie acum mia luat permisul 2 luni,cum fac sa scurtez la o luna suspendarea?multumesc astept raspuns urgent
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:08, 12 Mai 2009
permisul e luat in Spania? daca da, atunci vedeti ce reglementari sunt acolo cu privire la acest aspect.poate e bine sa consultati un avocat...;)
La modul repezit cum ati formulat descrierea evenimentului, nu puteti primi un raspuns precis.
Unde s-a produs accidentul?(in tara sau afara)
Masina "de Spania" apartine unei firme din tara sau din Spania.
Ati primit un document(p.v. politie) in care se specifica tot ce ati descris?Ati contestat in vreun fel documentul inainte de a semna?
Vreti reducerea numai pentru ca 2 luni este mai putin de 1 luna?
Vad ca vreti sa plecati in Italia, acesta e singurul motiv de a reduce perioada de suspendare?

In orice situatie (interna/internationala), vinovatul fara asigurare RCA sau Carte verde, suporta pagubele pricinuite din culpa, din propriul buzunar.Daca autovehiculul apartine unei firme, sarcina asigurarii ii revine, cu toate consecintele legate de lipsa asigurarii.Daca erati angajata firmei , nu va trebuia procura.
Asiguratorul Casco se va indrepta impotriva dv. cu un proces, daca in urma somatiei care o veti primi, nu va veti prezenta pentru a negocia modul de achitare al daunei (integral sau in rate)
Daca veti reveni cu amanunte, puteti primi raspunsuri mai precise, nu la modul general, asa cum incerc sa fac eu.
Si eu am avut masina lovita de cineva care nu avea asigurare, eu mi-am reparat pe casco dupa care firma la care aveam polita a dat in judecata soferul, si tot din experienta, RCA-ul acopera o anumita suma, daca paguba depaseste suma din RCA tot soferul vinovat plateste diferenta.
Ultima modificare: Duminică, 10 Mai 2009
costin.new, utilizator
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat cu experienta in asemenea spete. Problema este interpretabila.
Va doresc succes!!!!
scuze pentru informatiile vagi oferite.Deci accidentul a avut loc in romania,tot in romania mi s-a luat si permisul.#-o.problema e ca daca stau 2 luni fara permis,e cam greu,in sensul ca imi trebuie la serviciu.Acum cu masina ce am condus-o am aflat,ulterior,ca nu era inca inscrisa pe firma si e a unui spaniol momentan.eu in procesul verbal am declarat ca nu stiam ca nu avea masina asigurare.oricum mia dat 1000 lei amenda.

Alte discuții în legătură

Accident rutier, refuz de despagubire din partea vinovatului geoman geoman am fost implicat intr-un accident rutier la care eu nu am fost vinovat am trecut in intersecie pe culoarea verde iar cealalta persoana pe culoarea rosie la ... (vezi toată discuția)
Accident dupa dauna totala MirceaEne MirceaEne Buna ziua, In urma cu 3 luni am fost implicat intr-un accident si firma asiguratoare a decis sa imi plateasca dauna totala autoturismului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Accident fara rca valabil xboy xboy Am avut un accident cu masina firmei (taxi) la o intersectia cu cedeaza trecerea ma lasat masina de pe banda 2 sa ies iar o masina pe banda 1 care circula cu ... (vezi toată discuția)