avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident fara RCA valabil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident fara RCA valabil

Am avut un accident cu masina firmei (taxi) la o intersectia cu cedeaza trecerea ma lasat masina de pe banda 2 sa ies iar o masina pe banda 1 care circula cu viteza foarte mare mi-a julit bara , la mine nu mare paguba insa cealalta masina un ford ka model 2010 -2011 ceva de genu sa sifonat destul de rau , firma la care lucram uitatse sa faca asigurare pe masina aceea era expirata de o saptamana , eram in proba au trecut 12 zile de la accident am inteles ca in 15 zile pot face contestatie sa raman cu permisul pentru ca mi-au dat suspend pe 90 de zile obligat la examen , acuma ce se va intampla nu stiu , tipul avea casco ,dar dupa cine merge casco sa recupereze ? firma care are coordonator de transport si raspunde de toate actele masinilor sau dupa soferul vinovat ? ce ma sfatuiti sa fac ? multumesc
Cel mai recent răspuns: xboy , utilizator 19:01, 9 Decembrie 2013
Cel care are CASCO isi repara masina fara probleme daca nu a fost vinovat iar asiguratorul casco isi recupereaza paguba de la firma de asigurare RCA a soferului vinovat. Daca masina firmei nu a asigurat RCA inseamna ca va raspunde in solidar cu soferul. Exista un fond de despugubire pentru victimele accidentelor rutiere din care se pot despagubi cei pagubiti daca autorii accidentelor nu detinea RCA.
parerile sunt impartite , orice firma de taxi e obligat sa aibe coordonator de transport care are obligatia verificarii documentelor ,valabilitatea acestora si ca accestea se afla la bordul masinii , sunt primele puncte in fisa postului.
Daca aveti in fisa postului sau in regulamentul intern, alte proceduri interne, obligatia verificarii valabilitatii documentelor veti putea fi tras si dvs. la "raspundere" pe langa coordonator.
la mine in fisa postului nu gasiti asa ceva , nu vorbesc in necunostinta de cauza .
apropo cyan , care e diferenta intre cazul meu si acesta pe care ati comentato tot dumneavoastra aceleasi circumstante tot masina firmei tot fara rca dar soferul scapa basma curata , si dumneavoastra commentati pe nepotism sau cum decurg lucrurile la dvs
sa va reimprospatez memoria

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu camion fara rca george68feb george68feb Buna ziua. Am lucrat la o firma (un patron) 7 luni de zile ca sofer secund pe camion unde mi-a facut contract de munca insa nu l-a inregistrat, pe mine ma ... (vezi toată discuția)
Asigurare masini introduse in tara inaninte de aderarea la u.e. visirin visirin Am o intrebare legata de actele ce se solicitau la intriducerea in tara a masinilor din strainatate , inainte de aderarea la U.E . Era obligatorie polita de ... (vezi toată discuția)
Accident produs fara asigurare rca andrutza4uus andrutza4uus Am intampinat o mare problema.. Am o firma, care se ocupa cu inchirierea de masini mari pentru a efectua diferite transporturi de balast la constructia ... (vezi toată discuția)