avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident produs fara asigurare RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident produs fara asigurare RCA

Am intampinat o mare problema..

Am o firma, care se ocupa cu inchirierea de masini mari pentru a efectua diferite transporturi de balast la constructia autostrazilor.

Pe langa masina, soferii, sunt salariatii firmei mele, angajati frumos, cu fisa de post.

Acum o saptamana, un sofer, in timp ce era in programul de lucru, la o trecere de cale ferata, a ignorat semnalele, a traversat si a fost lovit de tren, care tocmai trecea.

Nu am apucat sa reinnoiesc RCA-ul masinii, si din lipsa de bani, plus ca stiam ca tranbspoortul are loc pe un camp, cand ma gandeam ca pericole nu sunt, si amanasem un week-end*evenimentul a avut loc sambata seara.


Pagube: masina mea complet distrusa, locomotiva distrusa.

Ce risc eu ca angajator? Ce ma sfatuiti sa fac? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: andrutza4uus , utilizator 14:36, 26 Iunie 2012
Dvs. ca angajator riscati sa platiti pentru pagubele pricinuite de angajatul dvs.
Daca acest lucru se va intampla, aveti deschisa actiunea in regres impotriva angajatului.

Pentru a fi protejat atat impotriva contravalorii reparatiilor la locomotiva cat si a propriului autovehicul, ar fi trebuit sa aveti doua asigurari distincte: asigurare RCA ( pt.locomotiva) si asigurare CASCO ( pt. propriul vehicul). Cum nu aveti nici una dintre aceste doua forme de asigurare, sunteti pasibil la plata cv. reparatiilor locomotivei cat si a celei aferente propriului vehicul. Dreptul de regres impotriva cond .auto vinovat il aveti pentru ambele variante, dar acum depinde de ce puteti recupera de la acesta si de prevederile contractul individual de munca si fisa postului salariatului in cauza.
Inseamna ca respectivii se vor indrepta mai intai impotriva mea? In fisa postului ii aveam stabilit ca trebuie sa respecte semnele de circulatie..ideea este ca noi lucram pentru X si pentru asta pe un camp se trecea o cale ferata..trecerea la cale ferata a fost aramjata de beneficiarul X care a pus un indicator de STOP, si un acar sa dirijeze circulatia. In momentul acela acarul er plecat de la locul de munca, salariatul meu nu a oprit la stop si de aici incidentul. Daca eu nu am nimic pe firma ca sa-i pot despagubi, ce-mi pot face?
Nu trebuie sa va ganditi ca nu va pot face nimic. Cei de la CFR in mod sigur va vor actiona in judecata si vor incerca sa recupereze si de la firma dumneavoastra si de la soferul vinovat tot ce se va putea.Bine macar ca nu au fost persoane ranite sau mai rau in urma accidentului, ca atunci lucrurile erau foarte grave.
Va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avocat pentru a va pregati in mod temeinic apararea.
Eu ma gandeam la compania de asigurari a CFR-ului.dar ma gandesc ca si cei care au lucrearea si au amenajat locul...nu raspund?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez la cfr și am funcția de șef stație cfr. prin decizia ... naida gabriel naida gabriel lucrez la CFR și am funcția de șef stație CFR. Prin decizia dată de către angajator, nominală, efectuez instruirea periodică SSM/SU, în calitate de ... (vezi toată discuția)
Accident feroviar si polita rca Badia Badia Buna ziua.Sant nou aici pe forum si v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in problema pe care o am.In urma cu o luna la in timp ce traversam o trecere la nivel ... (vezi toată discuția)
Amenda trecere la nivel cu calea ferata industriala stoinupetre stoinupetre am primit o amenda de la politia circulatie cum ca : nu am oprit la trecerea la nivel cu calea ferata simpla fara bariere semnalizata prin indicatoare. In ... (vezi toată discuția)