avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident feroviar si polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident feroviar si polita RCA

Buna ziua.Sant nou aici pe forum si v-as ruga sa ma lamuriti si pe mine in problema pe care o am.In urma cu o luna la in timp ce traversam o trecere la nivel cu calea ferata cu vizibilitate redusa am fost acrosat de tren care mi-a sters partea din fata a masinii cu scara locomotivei.Am polita RCA valabila incheiata cu cateva zile inainte de accident,si acum mi-a venit o somatie de la CFR sa achit suma de 240 lei pentru daune la locomotiva in caz contrar voi fi actionat in instanta.Intrebarea mea este de ce sunt obligat sa platesc eu daca am asigurare RCA valabila si ce trebuie sa fac.Mentionez ca CFR-ul are o copie xerox dupa asigurarea mea. Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 11:54, 30 Iunie 2013
daunele vor fi platite de asiguratorul RCA. chiar daca veti fi dat in judecata de CFR nu vor avea castig de cauza. probabil ca cei care v-au trimis instiintarea nu au cunostinta despre faptul ca CFR-ul se afla in posesia asigurarii RCA.
asigurarea obligatorie RCA acopera daunele produse tertilor indiferent ca sunt persoane, autovehicule, locomotive sau ozn-uri.
trimiteti-le un raspuns sa repare locomotiva si recupereze daunele de la asiguratorul RCA.
ar fi recomandat sa va anuntati asiguratorul despre accident.
Foarte probabil, pagubitul nu a avizat dauna la asigurator (comoditate/nestiinta) dorind sa recupereze dauna direct.Nu va absolva nimeni de obligatia pe care o aveti, de a aviza dauna la asiguratorul dv. RCA.In caz ca veti primi o citatie, il veti chema in garantie si s-ar putea sa invoce fapul ca nu l-ati avizat.
Abia vineri am primit somatia postal si nu stiam ce am de facut dar luni o sa iau legatura cu asiguratorul.Va multumesc pentru sfaturi si va doresc numai bine.
Dvs. fiind vinovatul polita RCA pe care o detineti va acoperi dauna provocata locomotivei. Raspundeti in scris la acea somatie cum ca aveti polita RCA valabila.
Chiar daca dvs detineti o polita RCA pagubitul are dreptul sa va solicite despagubiri. In fond dvs sunteti vinovatul de producerea pagubelor . Dumneavoastra aveti obligatia ca la producerea evenimentului asigurat sa va instiintati asiguratorul si sa va puneti la dispozitia acestuia. Asiguratorul trebuie instiintat si atunci cand vi se solicita despagubiri care trebuie platite de acesta in baza conditiilor de asigurare .
In situatia dvs este posibil ca asiguratorul sa taraganeze solutionarea dosarului de daune si pagubitul a ales sa se indrepte impotriva dumneavoastra.
Ultima modificare: Duminică, 16 Iunie 2013
Constantin Popovici, Consultant asigurari

Alte discuții în legătură

Accident auto fara victime pytho pytho Buna ziua. Am fost implicat acum o luna intr-un accident auto, persoana implicata a plecat imediat dupa producea accidentului. Ulterior am sunat la politie si ... (vezi toată discuția)
Accident rutier in strainatate maryan27 maryan27 Buna ziua. Lucrez in Germania de cateva luni. In urma cu cateva zile am suferit un accident rutier. Mai exact, am fost lovit de o masina in timp ce coboram din ... (vezi toată discuția)
Dosar casco - intarziere abuziva a platii Partizan08 Partizan08 Buna ziua, am un dosar casco deschis la o societate de asigurari. Dupa ce am depus toate documentele solicitate, inclusiv devizul de la service am primit o ... (vezi toată discuția)