avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Procedura in caz de accident fara RCA dar cu victime
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Procedura in caz de accident fara RCA dar cu victime

1. In cazul unui accident soldat cu o victima, RCA-ul fiind expirat, ce consecinte are? (Care este procedura legala si costurile aferente victimei?)
2. Daca autoturismul care a fost implicat in accident poate sa-si repare masina folosind CASCO - eu sunt de acord sa-i achit factura - este posibil? Firma de asigurari ma mai cheama in instanta in acest caz? Factura se emite pe numele asiguratului sau al meu?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dabu Maria , utilizator 13:06, 25 August 2011
In acest caz dv veti suporta toate cheltuielile rezultate din accident. Cu persoana accidentata puteti sa va intelegeti dar aveti grija ca sa o faceti prin semnarea unui act notarial. Daca celalalt autoturism implicat in eveniment are polita CASCO poate deschide dosar pe asigurarea CASCO iar dv veti plati firmei de asigurari. Deasemeni puteti face si in acest caz intelegere cu pagubitul. In ambele cazuri daca reusiti o intelegere amiabila nu mai ajungeti in instanta decat pentru fapta in sine in dosarul deschis de politie si in care sunteti considerat vinovat.
Ultima modificare: Joi, 25 August 2011
Adrian Tudor, Consultant asigurari
Multumesc f. mult.

Daca victima a fost internata dupa accident o zi iar apoi s-a internat la alt spital doua zile (la cererea ei) voi suporta costurile ambelor internari?
C-valoarea probei de sange pt. depistarea alcoolemiei soferului implicat in accident cine o suporta?

Cu multumiri,
MD

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de asigurari solicita returnarea banilor platiti victimei in urma unui accident de circulatie lorenzo29 lorenzo29 am avut un accident de circulatie,soldat cu vatamare corporala din culpa.dupa procesul de fond si apel firma de asigurari a fost obligata sa plateasca victimei ... (vezi toată discuția)
Plata spitalizarii victimelor din accident rutier sandyy sandyy Am avut un accident rutier in decembrie 2008 soldat cu o victima, am reparat masinile implicate pe asigurarea mea RCA si CASCO, fiind considerata vinovata, am ... (vezi toată discuția)
Utilizare polita rca pentru plata spitalizare daniela2craciun daniela2craciun Am o ruda implicata intr-un accident rutier care s-a soldat cu victime , fara avarierea masinii (absolut deloc) . Incidentul a avut loc pe trecerea de pietoni ... (vezi toată discuția)