In urma cu doua zile conduceam autobuzul ratb cand am fost implicat intr-un accident usor lovind un alt autoturism in spate.Vinovat eu.....dar cand am franat un calator a cazut in autobuz si s-a accidentat la genunchi fiind necesara internarea acestuia.
Imtrebrea mea este urmatoarea: stiu ca obligatia calatorilor in autobuz estesa se tina cu toate astea am dovada in loc de permis.Pe dovada este scris ca a fost suspendat carnetul conform art.51+111/4 ???
Ce trebuie sa fac eu ....ce ma sfatuiti?
Agentul constatator a considerat ca sunteti vinovat de producerea unui accident datorita nerespectarii distantei regulamentare si in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale pe care le va acorda medicul legist calatorului se va stabili incadrarea juridica data faptei dvs pentru vatamarea corporala a pasagerului.
Daca va avea sub 60 de zile de ingrijiri medicale,acordate de medicul legist,puteti sa va intelegeti cu pasagerul din punct de vedere material,acesta poate sa isi retraga plangerea penala,inlaturandu-va raspunderea penala.
Daca zilele de ingrijiri medicale acordate de medicul legist la INML vor depasi cuantumul aratat,atunci urmarirea penala se va desfasura din oficiu si vor continua cercetarile care se pot finaliza prin trimiterea dvs in judecata pentru vatamare coirporala.
Incercati sa va angajati un avocat daca aveti posibilitati,discutati si ajutati pasagerul daca este cazul,poate se finalizeaza prin retragerea plangerii sau nu formuleaza plangere daca va avea sub 60 de zile de ingrijiri medicale