Buna ziua. Ca tanar angajat, care sunt formalitatile pentru a opta pentru un anumit fond de pensii private aferent pilonului 2 de pensii? Va multumesc.
Un salariat doreste sa-si inceteze raporturile de munca cu societatea la care este angajat si pana la gasirea unui nou loc de munca doreste sa nu-si piarda calitatea de asigurat (Doamne fereste de vreo spitalizare ale carei costuri sunt enorme pentru cei neasigurati). Care sunt pasii de urmat pentru incheierea unui contract cu Casa Nationala de Sanatate?
Buna ziua , am urmatoarea situatie , am un srl , micro , nu a realizat nici un fel de venituri de la inceputul activitatii , s-a publicat in MO din 10 oct.2016 , Hotararea Adunarii Generale cu privire la Dizolvarea si lichidarea simultana , fara lichidator si as dori sa aflu ORDINEA pasilor pe care-i am de urmat :
- Formularul 100 , pentru impozitul pe venit ( in mod normal l-am depus trimestrial )
- Formularul 010 pentru scoatere din evidenta ca platitor de impozit pe venit
- Situatii finanaciare anuale la data de ....???
- Situatii financiare anuale de LICHIDARE la data de ... ???
- Cum depun situatiile financiare la data ... la ANAF? cu CD si suport hartie?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna seara , revin cu problema expusa in data de 18.06.2016 , referitoare la " PROBLEME GRAVE LA REABILITARE TERMICA BLOC " Am facut in scris si verbal trei sesizari la Primaria sector 3 , la care am primit un raspuns in care se mentioneaza ca : " din punctul de vedere transmis de catre executantul lucrarilor , firma ERBASU SA , ca acesta se angajeaza sa suporte toate pagubele produse " dar deoarece au trecut trei luni de zile de la data cand s-au produs inundatiile in apartamentul meu si firma ERBASU SA , nu si-a manifestat in nici un fel dorinta de refacerea lucrarilor de zugraveala , m-am gandit sa chem o firma autorizata in lucrari de zugravit , sa-mi faca o constatare a situatiei existente , sa-mi faca un deviz si sa execute lucrarile de refacere a zugravit sa-mi emita factura pentru acestea si in baza acestor documente s-a dau in judecata Primari sector 3 si firma ERBASU SA pentru recuperarea cheltuielilor. Mentionez ca am un proces verbal constatator din partea firmei ERBASU SA , datat 31.05.2016 , prin care se recunoaste pagubele produse de acesta apartamentului meu . Ce pareri aveti ? Multumesc anticipat tuturor celor care-mo vor raspunde . o seara buna !
Buna ziua tuturor .Revin cu problema "unde pot sa sesizez probleme grave la anvelopare bloc " din 18.06.2016 . Am facut demersuri scrise si verbale la Primaria sector 3 ( trei la numar ) la Directia de Investitii si Achizitii - Serviciul Investitii Lucrari Publice din care citez :"din punctul de vedere transmis de catre executant reiese faptul ca pagubele produse vor fi suportate integral de acesta " , a trecut o luna de zile de la primirea acestui raspuns si nu a venit nimeni sa remedieze zugraveala din apartament . M-am gandit sa fac din nou o notificare Primariei sector 3 , prin care sa-i anunt ca voi apela la o firma autorizata in lucrari de refacere zugraveli , care sa-mi faca o evaluare a zugravelilor distruse in apatrtament si in baza unui deviz sa-mi refaca lucrarile de zugraveala , sa-mi emita factura pentru acestea si sa incerc pe cale judecatoreasca sa recuperez cheltuielile cu refacerea zugravelilor .Ce parei aveti ? Mentionez ca sesizari , la care nu ma primit nici un fel de raspuns , am facut si catre : Inspectia de Stat in Constructii , ANPC , firma de constructii ERBASU SA .
Un sfat pentru cei care locuiesc la ultimul etaj la blocurile unde se vor face lucrari de reabilitare termica : INAINTE DE INCEPEREA LUCRARILOR SA INTOCMEASCA UN PROCES VERBAL IMPREUNA CU CONSTRUCTORUL , PRIVITOR LA STAREA APARTAMENTULUI , pentru ca am avut surpriza ca asazisul constructor sa-mi spuna " ca de unde stie el ca urmele de ploaie de pe pereti nu erau de dinaintea inceperi lucrarilor de rebilitare termica .Noroc ca l-am obligat pe un reprezentant al constructorului ( sucontractant al firmei ERBAUSU sa intocmeasca un proces verbal cu distrugerile in urma ploilor cand peretii erau inca uzi iar din tavan inca cadeau picaturi de apa , altfel , cum se sune " eram mancat "
O zi buna tuturor ! .
Sarut mainile , multumesc mult pentru raspuns , trebuie sa gasesc undeva "dreptate" !?!?
Buna ziua , locuiesc la etajul patru in bloc cu patru etaje in sectorul 3 , in urma decopertari acoperisului sa distrus HIDROizolatia , aducand la conostiinta constructorului , firma ERBASU , ca in urma decopertari apa de ploaie sa infiltrat in tot apartamentul meu , ajungand si disrugand zugraveala si la apartamentul situat sub mine la etajul trei. Constructorul nu a tinut cont de reclamatiile noastre verbale , a continuat asazisele lucrari de amvelopare / reabilitare a terasei terminindule , si acum apa se infiltreaza din nou prin tavan .
Rog pe toata lumea care m-a poate ajuta cu sugestii privitor la ce organe pot sa m-a adresez pentru a se lua masuri pentru remedierea acestei nenorociri . Mentionez ca reprezentantul firmei subcontractante , care efectueaza lucrarea m-a injurat si scuipat promitadu-mi ca ma arunca dupa bloc , pentru ca eu nu m-a pricep la lucrari de TERMOizolati , e drept nu ma pricep dar i-mi ploua in tot apartamentul .Multumesc tuturor anticipat , pentru orice fel de sugestie.
Buna ziua , as dori sa stiu care sunt contributiile care nu se platesc pentru un un angajat cu contract de munca care este pensionar pentru limita de varsta .
Persoana juridica aflata in mare dificultate financiara , poate obtine scutirea platii impozitului pe cladiri intr-un an calendaristic ?