avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate Madalina43

Activitate Madalina43

Răspuns la discuția ce cale sa aleg
V a multumesc pentru rasp. utile pe care mi le-ati dat ,dar va marturisesc ca mama mea nu are pe nimeni in Romania ,iar eu fica ei nu sunt in tara,atat ca ea m-a anuntat ca a primit o citatie,care are urmatorul continut:
Sunteti invitata in ziua de in calitate de reclamant cu casa judeteana de pensii in calitate de parat pentru fondul recalculare pensie .In caz de neprezentare a partilor se va putea trimite un inscris,judecata,urmand a se face in lipsa.
Cu mentiunea:
Urmeaza sa depuneti certificatul de mostenitor dupa sot si sa prezentati daca ati solicitat diferentele de pensie atat dupa sot cat si in nume propriu.
Acesta este continutul citatiei.Deci va spun cu sicuranta ca mama mea nu a facut nici o actiune.Ea nu se pricepe in astfel de probleme.Eu ajung dupa o saptamana de la judecarea procesului.Pentru acest lucru ,va cer din suflet un sfat.Eu as putea de aici sa trimit un inscris sau este mai bine ca eu sa iau legatura cu un avocat ca acesta sa se prezinte la proces sa renunte la judecata,,sau daca eu tr de aici inscrisul va fi mai bine si casa de pensii nu va mai avea nici o pretentie
NU NU S-A FACUT RECURS CA ALTFEL NU IMI INVESTEA TRIBUNALUL SENTINTA .
SI SCUZATI-MA SUNTETI PREA DRAGUT SAU DRAGUTA AS MAI AVEA IN CONTINUARE NEVOIE DE SFATURI DEOARECE ESTE O MAFIE IN TRIBUNALUL UNDE SUNT ARONDAT SI PENTRU ASTA VREAU SA MA ASIGUR CA TOTUL ESTE OK.
ESTE BINE SA FAC SCRIS,INAINTE DE INCEPEREA PROCESULUI,TR SA ANGAJEZ UN AVOCAT?
Este vorba de mama mea care este destul de in varsta si neconfruntandu-se cu astfel de probleme are si emotii.
Nu nu s-a facut recurs, deoarece sentinta pe care am castigat-o pentru recalcularea de grupa a sotului meu decedat este definitiva ,irevocabila si investita cu titlul executoriu.Deci ei ca sa nu imi plateasca diferentele de drept ale sotului asa cum prevede legea 19/2000,S-AU FOLOSIT DE FAPTUL PENTRU A DESCHIDE UN PROCES IN NUMELE MEU,CA EU FIIND RECLAMANTA SI IN ESENTA NU SUNT DE ACORD CU SENTINTA DATA DE CATRE TRRIBUNAL.Asa cum reiese din practica daca cad in plasa se spune cavoi ajunge in pozitia de ridicarea exceptiei de autoritate de lucru judecat.
Deci cum sa procedez,pentru a arata ca nu eu am introdus cererea in instanta si totul a fost fabricat de catre Casa de pensii si bine a spus colegul dvs de mai inainte trebuie sa merg sa retrag aceasta actiune.CUM SI IN CE COSTA ACEASTA avand in vedere ca este o marsavie la mijloc si ei se pot folosi de o anume despagubire
Răspuns la discuția RECURS
MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU SFAT ,DAR VA INTREB CE SA FAC CERTIFICATUL DE GREFA,RASPUNDETI-MI DACA EU POT SA MAI FAC CEVA AVAND IN VEDERE CA ACEASTA A DEPUS RECURSUL TARDIV.
MI-ATI SPUS CA POT SA CER CHELTUIELILE DE JUDECATA PE CARE LE-AM FACUT CU JUDECATA DE LA FOND PRINTR-UN ALT PROCES.ACUM AR TREBUI SA ANGAJEZ ALT AVOCAT DECI UN ALT ONORARIU.POT SA FAC O REVIZUIRE SAU A CONTESTATIE IN ANULARE,AU TERMENE ACESTE CAI EXTRAORDINARE?
Este vorba despre un proces castigat pentu pensia de grupa.
In mare datele problemei sunt urmatoarele:
Sotul decedeaza anul trecut,sotia intenteaza proces casei de pensii.Instanta da o sentinta definitiva si irevocabila.Se investeste cu titlul executoriu.DUPA CIRCA 2 LUNI PRIMESTE DE LA CASA DE PENSII DECIZIE CA II REVIN DREPTURILE NUMAI INCEPAND CU URMATOAREA LUNA DE CAND A DECEDAT SOTUL SI NU DE CAND A HOTARAT INSTANTA.Se face o adresa catre casa de pensii ca daca nu se acorda drepturile asa cum instanta a hotarat si sentinta fiind irevocabila ,definitiva si investita cu titlul executoriu si in loc de raspuns sotia primeste o citatie de la tribunal ca este reclamanta in proces cu casa de pensii pe aceeasi actiune care este deja castigata.
Dati-mi va rog care este cea mai buna cale:
sa fac plangere la parchet pentru o actiune pe care nu am introdus-o
sa nu ma prezint la la proces,dar in citatie se specifica ca se poate judeca si in lipsa

Intrebam doar ca mi s-a fabricat o actiune in instanta de catre Casa de pensii ca eu nu as fi de acord cu sentita de recalculare a pensiei sotului meu conform L19/2000 si daca as introduce cerere de retragere ,atunci Casa de pensii sa ma traga la raspundere,deci eu trebuie sa specific undeva ca nu eu am introdus-o si cel ce a facut acest lucru in numele meu sa fie tras la raspundere

multumesc ,
multumesc din suflet pentru raspuns,as vrea sa fiu cat se poate de explicita dar comunicarea se taraganeaza si nu am nici acees la dosar desi s-a terminat judecata de mai bine de o luna.
Ceea ce va pot spune ca de la sine este de inteles ca instanta faciliteaza partea adversa.Dar va rog sa-mi raspundeti la intrebare pe intelesul meu si calea pe care trebuie sa o urmez,ca nu cumva sa pierd unele dreptururi referitor la termene.
Obiectul judecatii a fost urmatorul:anularea unui titlu de proprietate care eu parat am avut castig de cauza deoarece conform legii 18/91 AM DEPUS CERERE DE RECONSTITUIRE.Reclamanta fiind si ea mostenitoare nu a depus cerere,iar instanta mi-a dat castig de cauza in ceea ce priveste titlul de proprietate cat si achitarea cheltuielilor de judecata in sarcina reclamantei.In instanta de fond s-a specificat de catre complet ca reclamanta nu are calitate procesuala.Recursul l-am introdus eu parat cat si reclamanta,aceasta introducand cererea tardiv.Neavand avocat desi am adus la cunostiinta comletului,acesta a continuat dezbaterea si asa cum vam spus mai sus ,desi nu am primit nici o comunicare ,pe site-ul tribunalului pentru procesul in cauza sta scris admite recursul ambelor parti caseaza sentinta in tot si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante Irevocabila.
Va rog din suflet sa-mi dati o solutie,ce ar trebui sa fac mai bine pentru mai departe
multumesc anticipat
exista cumva vreo cale de revizuire sau contestatie in anulare?
de ce nu s-au judecat motivele in recurs?
Nu am fost prea explicita.
Eu in calitate de reclamant am castigat procesul la fond cu achitarea cheltuelilor de judecata.Partile au facut recurs.Partea intimata a depus recursul peste termen.Cu toate acestea solutia recursului care ma nemultumeste este :admite recursul ambelor parti caseaza sentinta in tot si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instanteIrevocabila.Intrebarea mea este ce cale poate fi in rezolvarea situatiei data de catre instanta,ce inseamna rejudecare aceleiasi instantesi daca se mai mentine plata cheltuielilor de judecata pe care le-am facut cu procesul la fond?
Exista cumva un termen la care sa depun retragerea actiuni?Dupa umilele mele cunostinte teoretice atunci cand esti reclamant si iti retragi actiunea ,paratul poate cere despagubiri?Exista cumva un model de cerere pentru retragerea actiunii?
va rog ,imi raspunde si mie cineva?
Este vorba despre un proces castigat pentu pensia de grupa.
In mare datele problemei sunt urmatoarele:
Sotul decedeaza anul trecut,sotia intenteaza proces casei de pensii.Instanta da o sentinta definitiva si irevocabila.Se investeste cu titlul executoriu.DUPA CIRCA 2 LUNI PRIMESTE DE LA CASA DE PENSII DECIZIE CA II REVIN DREPTURILE NUMAI INCEPAND CU URMATOAREA LUNA DE CAND A DECEDAT SOTUL SI NU DE CAND A HOTARAT INSTANTA.Se face o adresa catre casa de pensii ca daca nu se acorda drepturile asa cum instanta a hotarat si sentinta fiind irevocabila ,definitiva si investita cu titlul executoriu si in loc de raspuns sotia primeste o citatie de la tribunal ca este reclamanta in proces cu casa de pensii pe aceeasi actiune care este deja castigata.
Dati-mi va rog care este cea mai buna cale:
sa fac plangere la parchet pentru o actiune pe care nu am introdus-o
sa nu ma prezint la la proces,dar in citatie se specifica ca se poate judeca si in lipsa