avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce cale sa aleg
Discuție deschisă în Executare silită

ce cale sa aleg

Este vorba despre un proces castigat pentu pensia de grupa.
In mare datele problemei sunt urmatoarele:
Sotul decedeaza anul trecut,sotia intenteaza proces casei de pensii.Instanta da o sentinta definitiva si irevocabila.Se investeste cu titlul executoriu.DUPA CIRCA 2 LUNI PRIMESTE DE LA CASA DE PENSII DECIZIE CA II REVIN DREPTURILE NUMAI INCEPAND CU URMATOAREA LUNA DE CAND A DECEDAT SOTUL SI NU DE CAND A HOTARAT INSTANTA.Se face o adresa catre casa de pensii ca daca nu se acorda drepturile asa cum instanta a hotarat si sentinta fiind irevocabila ,definitiva si investita cu titlul executoriu si in loc de raspuns sotia primeste o citatie de la tribunal ca este reclamanta in proces cu casa de pensii pe aceeasi actiune care este deja castigata.
Dati-mi va rog care este cea mai buna cale:
sa fac plangere la parchet pentru o actiune pe care nu am introdus-o
sa nu ma prezint la la proces,dar in citatie se specifica ca se poate judeca si in lipsa
Sa va prezentati la tribunal si sa retrageti actiunea de vreme ce a fost facuta in numele dvs! Este cea mai simpla si directa cale de a stopa aceste practici efectiv mafiote!:D
Exista cumva un termen la care sa depun retragerea actiuni?Dupa umilele mele cunostinte teoretice atunci cand esti reclamant si iti retragi actiunea ,paratul poate cere despagubiri?Exista cumva un model de cerere pentru retragerea actiunii?
mai intai verificati dosarul la tribunal.
sentinta data de tribunal este definitiva si executorie ... sigur nu s-a facut recurs si astfel s-a casat sentinta?
Este vorba despre un proces castigat pentu pensia de grupa.
In mare datele problemei sunt urmatoarele:
Sotul decedeaza anul trecut,sotia intenteaza proces casei de pensii.Instanta da o sentinta definitiva si irevocabila.Se investeste cu titlul executoriu.DUPA CIRCA 2 LUNI PRIMESTE DE LA CASA DE PENSII DECIZIE CA II REVIN DREPTURILE NUMAI INCEPAND CU URMATOAREA LUNA DE CAND A DECEDAT SOTUL SI NU DE CAND A HOTARAT INSTANTA.Se face o adresa catre casa de pensii ca daca nu se acorda drepturile asa cum instanta a hotarat si sentinta fiind irevocabila ,definitiva si investita cu titlul executoriu si in loc de raspuns sotia primeste o citatie de la tribunal ca este reclamanta in proces cu casa de pensii pe aceeasi actiune care este deja castigata.
Dati-mi va rog care este cea mai buna cale:
sa fac plangere la parchet pentru o actiune pe care nu am introdus-o
sa nu ma prezint la la proces,dar in citatie se specifica ca se poate judeca si in lipsa

Intrebam doar ca mi s-a fabricat o actiune in instanta de catre Casa de pensii ca eu nu as fi de acord cu sentita de recalculare a pensiei sotului meu conform L19/2000 si daca as introduce cerere de retragere ,atunci Casa de pensii sa ma traga la raspundere,deci eu trebuie sa specific undeva ca nu eu am introdus-o si cel ce a facut acest lucru in numele meu sa fie tras la raspundere

multumesc ,
si in asigurari sociale tribunalele sunt instante de fond prin urmare sentintele pronuntate sunt definitive si excutorii
sigur nu s-a facut recurs? pentru ca hotararea data de tribunal poate devenii si irevocabila daca nu s-a facut recurs sau daca acesta a fost respins.

Alte discuții în legătură

Nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile tavitavi tavitavi Intrebare! In data de 31 martie am obtinut o hotatare judecatoreasca (sentinta civila 2342,dosar 2291/318/2009,Judecatoria Tg-Jiu) prin care am obligat ... (vezi toată discuția)
Apel cuziamusia cuziamusia Se poate face apel la sentinta care acorda o majorare a pensiei de intretinere si care a ramas definitiva in urma respingerii recursului la data de ... (vezi toată discuția)
apel la hotararea de divort Seashell Seashell Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. In data de 1 aprilie anul curent am avut ultima infatisare la tribunal in caz de divort, eu fiind ... (vezi toată discuția)