avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apel

Se poate face apel la sentinta care acorda o majorare a pensiei de intretinere si care a ramas definitiva in urma respingerii recursului la data de 22.12.2011, motivand ca instanta nu a studiat dosarul?
Instanta a motivat respingerea recursului cu:
1.faptul ca nu ar fi fost investita cu studierea unei legi, cand de fapt o data cu cererea de recurs s-a depus la dosar extrasul (copia paginilor) cu legea respectiva asa cum a fost publicata in buletinul oficial al statului si cu articolele care au stat la baza cererii de recurs, subliniate cu rosu.
2.ca paratul oricum a platit o pensie mai mare decat cea stabilita prin hotararea anterioara, Mentionez ca la dosar nu exista nici o singura proba care sa arate ca venitul paratului este major.

Ce fel de investitura are nevoie instanta de recurs pt ca sa studieze probe din dosar?
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
cuziamusia, utilizator
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 15:53, 6 Martie 2012
ma refer la un apel facut la curtea de apel
daca s-au depus la dosar probele pertinente, este nevoie de vreo formula de investire speciala pt ca instanta de recurs sa le studieze?
Hotararea judecatoreasca in materie de pensie de intretinere este executorie de drept.


sa inteleg ca daca prima instanta a calculat in mod gresit pensia, iar instanta de recurs nu a examinat o proba care arata acel calcul gresit (o lege care s-a depus in copie la dosar impreuna cu recursul) cu scuza ca nu a fost investita sa studieze acea lege???, sentinta de majorare nu poate fi atacata cu apel la curtea de apel?
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
cuziamusia, utilizator
Nu, pentru ca hotararea este definitiva si irevocabila.
Hotararea judecatoriei privind majorarea pensiei de intretinere este definitiva de la data pronuntarii si poate fi atacata doar cu recurs, recurs care se judeca la tribunal.
Dupa judecarea recursului hotararea devine definitiva si irevocabila.
Orice hotarare in materia pensiei de intretinere poate fi insa modificata printr-o alta hotarare daca sunt imprejurari noi care impun modificarea acesteia, prin urmare consultati avocat care sa studieze problema dvs. si inscrisurile pe care le detineti, iar in functie de acestea se poate ori nu promova o noua actiune.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Suspendare recurs majorare pensie intretinere - o noua actiune de majorare m_ella2005 m_ella2005 Buna dimineata, Recursul pentru majorarea pensiei de intretinere este suspendat conf. art. 242 (2) Cod pr. civ. Deocamdata actiunea nu a fost repusa pe rol si ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor mihamiha14 mihamiha14 Buna ziua! In urma divortului de fostul sot,minora mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare,iar tatal cu obligatia la pensia alimentara de doar ... (vezi toată discuția)