avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... apel
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

apel

Se poate face apel la sentinta care acorda o majorare a pensiei de intretinere si care a ramas definitiva in urma respingerii recursului la data de 22.12.2011, motivand ca instanta nu a studiat dosarul?
Instanta a motivat respingerea recursului cu:
1.faptul ca nu ar fi fost investita cu studierea unei legi, cand de fapt o data cu cererea de recurs s-a depus la dosar extrasul (copia paginilor) cu legea respectiva asa cum a fost publicata in buletinul oficial al statului si cu articolele care au stat la baza cererii de recurs, subliniate cu rosu.
2.ca paratul oricum a platit o pensie mai mare decat cea stabilita prin hotararea anterioara, Mentionez ca la dosar nu exista nici o singura proba care sa arate ca venitul paratului este major.

Ce fel de investitura are nevoie instanta de recurs pt ca sa studieze probe din dosar?
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2012
cuziamusia, utilizator
Cel mai recent răspuns: cuziamusia , utilizator 15:53, 6 Martie 2012
Totusi am vazut cazuri in care decizia instantei de recurs (in cazul pensiei de intretinere) a fost apelata la curtea de apel, uneori cu succes.
Dar daca adeverinta de venit (datata cu mai mult de 6 luni in urma) prezentata de reclamanta impreuna cu cererea de majorare este falsificata? Am aratat asta in prima instanta dar nu s-a tinut cont. Am depus plangere pt fals in inscrisuri la procuratura (dar inca nu sa solutionat nimic). Am aratat cu inscrisuri ca venitul meu s-a majorat intr-o proportie mult mai redusa decat a aratat reclamanta cu adeverinta falsa,dar degeaba. La recurs am depus copia plangerii mele de la procuratura si chiar si legea care probeaza ca nu puteam avea venitul majorat la nivelul aratat de reclamanta, dar instanta de recurs a motivat ca nu a fost investita sa studieze acea lege. Nu mai inteleg nimic. Avocata s-a aratat depasita de situatie si a renuntat. Ce trebuie sa fac, sa merg direct la CEDO. Pensia stabilita de instanta reprezinta 120% din venitul meu actual si nu numai ca nu pot plati pensia in acest moment, dar va fi imposibil sa platesc cotele acumulate de la data introducerii actiunii. Imi vor pune sechestru pe casa, lucru pe care il doreste de fapt reclamanta. Stiu ca pot introduce actiune pt micsorarea pensiei, dar consider ca nu este o solutie corecta si ca solutia corecta ar fi fost stabilirea pensiei in fiunctie de veniturile reale probate, incepand cu data introducerii actiunii de catre reclamanta.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
cuziamusia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare recurs majorare pensie intretinere - o noua actiune de majorare m_ella2005 m_ella2005 Buna dimineata, Recursul pentru majorarea pensiei de intretinere este suspendat conf. art. 242 (2) Cod pr. civ. Deocamdata actiunea nu a fost repusa pe rol si ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minor adriana istrate adriana istrate Am intentat actiune de divort pe data de 20.12.2010, cerand -desfacerea casatoriei -incredintarea minorului -plata pensiei de intretinere pt minor incepand ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor mihamiha14 mihamiha14 Buna ziua! In urma divortului de fostul sot,minora mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare,iar tatal cu obligatia la pensia alimentara de doar ... (vezi toată discuția)