avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nepunerea in executare a unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile

Intrebare!
In data de 31 martie am obtinut o hotatare judecatoreasca (sentinta civila 2342,dosar 2291/318/2009,Judecatoria Tg-Jiu) prin care am obligat Directia Generala de Finante Gorj la plata catre mine a sumei de 3633 lei ron reprezentand cheltuieli de judecata in procese castigate anterior.
Sentinta de mai sus am investit-o si cu formula executorie si definitiva(Incheierea nr.543C din 28.04.2009) si i-am notificat.
La data de 10 iunie sentinta a devenit si irevocabila prin respingerea ca nefondata a recursului introdus de DGFP Gorj (decizia civila 1518,Tribunalul Gorj).
Problema este ca desi i-am notificat in scris,cu nr. de inregistrare de trei ori pana acum,sentinta nu s-a pus inca in executare.Adica banii inca nu au intrat in contul pe care eu l-am comunicat la cererea lor.Notificarea privind investirea cu formula executorie am facut-o inca din 8 mai,si cu toate astea ei ma aburesc ca au trimis dosarul la Bucuresti,bla bla bla,ca o sa-mi dea ei banii pana la urma,etc.
Dar eu nu as vrea sa astept asa la infinit si vreau sa grabesc lucrurile.Vorbim pana la urma de o sentinta definitiva,executorie si irevocabila.
Ce as putea sa fac ca sa-i bag un pic in sperieti.O plangere penala pt.art 271 CP?Executare silita?
Ce ma sfatuti?
Va multumesc!
(toate informatiile de mai sus se gasesc publicate pe site-ul Ministerului Justitiei portal.just.ro)
Cel mai recent răspuns: tavitavi , utilizator 09:38, 16 Iunie 2009
adresati-va unui executor judecatoresc.
Trebuie vazut daca cei de la Directia Generala de Finante Gorj prin recursul promovat nu au solicitat si suspendarea executarii hotararii recurate. In acest caz, abia dupa ce hotararea este si irevocabila puteti sa-i notificati, iar in caz de neexecutare sa faceti plangere penala.
Da,au cerut suspendarea executarii in actiunea lor de recurs,dar asa cum am aratat mai sus recursul lor a fost respins in totalitate ca nefondat in data de 10 iunie 2009.Nici macar nu motivasera cererea de suspendare.
Sigur este ca in acest moment hotararea este definitiva,executorie si irevocabila.Ea oricum fusese investita cu formula executorie inca din 28 aprilie.Acum mai este si irevocabila.
Cam care este termenul legal de punere in executare?Ma puteti ajuta cu informatia aceasta?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel respins ca nefondat marafx marafx Am castigat divortul si incredintarea fetitei. s-a facut apel de catre fostul sot si a fost scris: Respinge apelul ca nefondat. Cu drept de recurs în termen ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie ni_leta ni_leta Buna ziua si 2010 sa va aduca multa sanatate,impliniri si tot ceea ce va doriti, alaturi de cei dragi. Si, bineinteles, si alaturi de noi, care apreciem orice ... (vezi toată discuția)
Hotarare nedefinitiva executata handsu handsu O sentinta civila poate fi investita cu formula executorie cand recursul este depus in termen ,si inca nu este judecat, nici primul termen nu a avut loc , si ... (vezi toată discuția)