avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Apel respins ca nefondat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Apel respins ca nefondat

Am castigat divortul si incredintarea fetitei.
s-a facut apel de catre fostul sot si a fost scris: Respinge apelul ca nefondat. Cu drept de recurs în termen de 30 de zile de la comunicare.

Sentinta este deci definitiva.
Inteleg ca nu este inca irevocabila? ca devine irevocabila abea dupa ce se scurge termenul de recurs, sau daca castig la recurs daca fostul sot face recurs.

Intrebare: pot legaliza hotararea data de instanta de apel?
Intreb aceasta deoarece ar trebui sa iau minorul la mine si asi vrea sa stiu daca aceasta legalizare imi permite sa o aduc la mine ( tara din UE) si sa stea cu mine si sa inceapa o viata normala.
Chiar daca se face si recurs (care sunt sigura ca nu va schimba nimic dar el are dreptul si il va face cred... desi este inchis pentru crima)

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 09:15, 28 Aprilie 2011
Da, legalizare se poate nu si investire! Oricum hotararile definitive in materie sunt executorii de drept! Calea de atac nu suspenda executarea!
va multumesc pentru raspunsul dvs. Extrem de clar.
eu zic sa aveti rabdare sa treaca termenul de recurs, pt ca nu cred ca puteti trece cu minorul granita daca hotararea nu este definitiva si irevocabila
hotararea prevede ca fetita imi este incredintata de la 15 iunie cand se sfarseste anul scolar.
cum si dvs cunoasteti termenele in justitie sunt injustificat de lungi mai ales cand se trateaza de minori ... sa speram ca sunt norocoasa.
Hotararile definitive pot fi investite cu formula executorie si puse in executare. Numai ca legislatia privind trecerea frontierei nu prevede ca o hotarare de incredintare a minorului sa fie definitiva si investita cu formula executorie, ci hotararea trebuie sa fie definitiva si irevocabila. Asa ca nu va ajuta la nimic faptul ca aveti o hotarare definitiva pe care o puteti legaliza
Daca vreti sa urgentati lucrurile, exista varianta sa il convingeti pe fostul sa renunte la calea de atac.

Alte discuții în legătură

Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Ajutatima sa inteleg sandu milica sandu milica buna ziua ajutatima sa inteleg cu hotararea judecatoreasca nu mio da judecatorul hotararea definitiva si irevocabila sau trebuie sa o ceara avocatul meu in ... (vezi toată discuția)
Intrebare- comunicare hotarare divort milka2 milka2 buna seara am si eu o problema 7 august tribunalul iasi a redactat sentinta ca am castigat eu apelul in caz de un minor dar eu nu am stiut eu am adresa ... (vezi toată discuția)