avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutatima sa inteleg
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutatima sa inteleg

buna ziua ajutatima sa inteleg cu hotararea judecatoreasca nu mio da judecatorul hotararea definitiva si irevocabila sau trebuie sa o ceara avocatul meu in recursul care il face acum fostul meu sot va explic : am terminat eu apelul si lam castigat hotararea nu este inca ajunsa cand ajunge trebuie sa ajunga definitiva si irevocabila sau cand se termina recursul eu acum va scriu di italia avocatul meu este in vacanta si nu pot sa o deranjez de aceia va cer voua toate aceste informatii va multumesc tare mult pt rabdare astept raspunsul dumneavoastra:sorry:
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 17:53, 21 August 2010
Daca instanta nu a trimis hotararea,inseamna ca nu a redactat-o.Asteptati sa v-o comunice,dupa care o legalizati si o investiti cu formula executorie.In acest sens ,depuneti sentinta cu cerere la instanta de fond.
Daca hotararea este definitiva (apel), se va comunica partilor implicate in litigiu dupa care, partea care este nemultumita de solutia data in apel, poate exercita urmatoarea cale de atac - recursul in cazul dvs.

Dupa ce instanta va pronunta o hotarare (decizie) in recurs, atunci hotararea va deveni irevocabila.

Dar ce interes aveti, ca aceasta hotarare sa o si investiti cu titlu/formula executoriu/e? Fiind definitiva, ar putea fi pusa in executare, acum, insa, depinde ce anume se executa...
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 August 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Din cate inteleg eu, d-voastra ati castigat apelul; urmeaza o a doua cale de atac si anume recursul care, in general, poate fi formulat in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii; deci partea adversa are dreptul, dupa ce primeste hotararea, sa depuna recurs in termen de 15 zile; daca nu o face, dupa expirarea acestui termen, puteti legaliza hotararea si asta inseamna ca este definitiva si irevocabila. Dupa apel ea este numai definitiva. Va va fi comunicata hotararea din apel la domiciliul pe care l-ati indicat sau la adresa pentru comunicare indicata. Daca formuleaza recurs,va veti judeca in continuare in recurs.
avocat Cristina Popescu
Daca sotul dvs. a declarat recurs, hotararea va deveni definitiva si irevocabila dupa judecarea recursului.
Insa in materia incredintarii minorilor hotararile nu au autoritate de lucru judecat, drept urmare sotul caruia nu i s-a incredintat minorulu/ii poate formula ulterior asa cum va spuneam o actiune prin care sa solicite reincredintarea minorului/minorilor insa trebuie sa dovedeasca ca imprejurarile avute de instanta la luare acestei masuri s-au schimbat.
In situatia in care sa spunem ca fostul sot va formula o astfel de actiune, nu va ramane decat sa va formulati o aparare pe masura care sa conduca la respingerea actiunii respective.
Drept urmare in afara de a obtine incredintarea printr-o hotarare care sa devina definitiva si irevocabila la acest moment nu aveti ce face.
Legiutorul a gandit o astfel de posibilitate tocmai pentru a proteja interesele minorului, pentru ca exista situatii in care desi copilul este incredintat unuia dintre parinti, ulterior acesta nu este ingrijit cum se cuvine si atunci tatal are aceasta posibilitate de a solicita reincredintarea.
In concluzie nu va faceti griji pana nu veti ajunge la acel moment care de altfel poate fi chiar inexistent in viitor.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel respins ca nefondat marafx marafx Am castigat divortul si incredintarea fetitei. s-a facut apel de catre fostul sot si a fost scris: Respinge apelul ca nefondat. Cu drept de recurs în termen ... (vezi toată discuția)
Parasire tara mareboys mareboys In urma procesului de divort a fost pronuntata in anul 2006 o sentinta prin care fiica mea imi este incredintata spre crestere si educare. Dupa expirarea ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor raylar raylar buna ziua am si eu o intrebare in urma divortului fetita mea in varsta de 11 ani a fost incredintata sotiei netininduse seama de faptul ca anchetele sociale ... (vezi toată discuția)