avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intrebare- comunicare hotarare divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intrebare- comunicare hotarare divort

buna seara am si eu o problema 7 august tribunalul iasi a redactat sentinta ca am castigat eu apelul in caz de un minor dar eu nu am stiut eu am adresa di italia aici astazi mia ajuns si mie un plic de la tribunal dar inca trebuie maine sal iau dela posta va intreb cat timp trebuie sa treaca ca el sa fac recursul cat timp are la dispozitie 17 zile????? de cand sa redactat sentinta?????? sau de cind o primeste el acasa eu sa spunem ca am primito asatazi trebuie de astazi sa astept 17 zile dupa aceia pot sami iau copilul daca el nu face recurs sau au trecut cele 17 zile si el nu poate face nimic va rog datimi un raspuns cred ca avocatul meu stie ceva si numi spune 7 august si pana acum nu au trecut 17 zile astept raspuns va rog mult :">:">:">
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:01, 16 Septembrie 2010
Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea Sentintei.
In cadrul acestui termen oricare dintra parti poate exercita calea de atac a recursului.
nu am inteles bine eu am castigat apelul di incredintare minor el trebuie sa faca recursul si daca nul face??????? dar de pe 7 august si pana acum nu au trecut cela 15 zile ????????????
Daca aveti o hotarare de divort cu capat accesoriu de incredintare minor, termenul de recurs este de 30 de zile de la data comunicarii deciziei tribunalului.
Daca insa aveti o hotarare doar de incredintare minor, termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea deciziei (prima si ultima zi nu intra in calculul termenului-practic la mijloc trebuie sa ramana 15 zile libere)
Pe data de 7 august inteleg ca a fost pronuntata hotararea, insa termenul de recurs curge de la comunicarea acesteia partilor.
Hotararea pronuntata in apel este definitiva ( nu si irevocabila) insa o puteti pune in executare deja, pentru ca potrivit art.376 c.proc.civ.se investesc cu formula executorie hotararile care au devenit definitive.;)

Ultima modificare: Joi, 16 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Trebuie sa depuneti o cerere pentru a investi hotararea cu formula executorie, insotita de plata unei taxe de timbru de 1 leu si copia hotararii cand o veti primi.abia apoi o puteti pune in executare.
Pentru legalizare si investire cu formula executorie sunt necesare :
- pentru legalizare taxa de timbru de 2.00 lei si timbru jud. de 0,15 lei,
-pentru investire cu formula executorie taxa de timbru de 4.00 lei , timbru jud. de 0,15 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru iancu123 iancu123 stie cineva cat este taxa de timbru si timbru judiciar in cazul investirii cu formula executorie? (vezi toată discuția)
15 zile lucratoare sau calendaristice la recurs? mieluu mieluu se socoteste termenul de 15 zile lucratoare sau calendaristice pentru recurs? incepind din ziua in care a fost primita corespondenta? multumesc mult. (vezi toată discuția)
Termen redactare decizie pronuntata de instanta de recurs tudormario tudormario In cat timp se redacteaza o decizie de recurs?Care este procedura de ridicare a deiziei? (vezi toată discuția)