avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... 15 zile lucratoare sau calendaristice la recurs?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

15 zile lucratoare sau calendaristice la recurs?

se socoteste termenul de 15 zile lucratoare sau calendaristice pentru recurs?
incepind din ziua in care a fost primita corespondenta?

multumesc mult.
nu se pune la socoteala nici ziua de inceput si nici de sfarsit a termenului
zile calendaristice
multumesc.
mai departe,daca nu s-a depus recurs iau timbre si ...unde ma duc..la arhiva tribunalului ca sa..?
multumesc.
pt legalizare cu formula definitiva si irevocabila, platiti la cec cate 2 lei pt fiecare copie ce-o vreti legalizata ( o singura chitanta ) timbru judiciar de 0.15 lei pt fiecare copie, copie dupa bi, cerere ( o luati de la xerox ) si cate copii vreti dupa hot. mergeti in ziua programata sa anuntati dosarul tot la arhiva civila si apoi la registratura.
daca aveti de investit si cu formula executorie, platiti taxe de timbru de 4 lei si timbre de 0.15.
daca nu gasiti de 0.15, puteti cumpara si de valoare mai mare
raspunsul , fara atatea fasoane , este 15 zile calendaristice de la data cand s-a luat la cunostinta , prin primirea comunicarii judecatoriei expediata prin posta ,exclusandu-se ziua primirii . Atentie ! mai poate fi si de 5 zile ,in unele cazuri, cand s-a luat la cunostinta , in sedinta de pronuntare , daca a fost prezent la pronuntare.:D

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie si trmene procedurale dislexic dislexic buna ziua, in cazul unei hotarari date de prima instanta cu recurs in 15 zile de la comunicare, este nevoie sa se astepte comunicarea hotararii pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Termen dolores.11 dolores.11 Va rog sa ma ajutati in lamurirea termenului de 15 zile pt depunere motive recurs, sunt 15 zile calendaristice sau lucratoare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza cele 15 zile pentru "irevocabil" legal2010 legal2010 Cum se calculeaza cele [b]15 zile pentru ca o hotarare judecatoreasca sa devina irevocabila si definitiva (sa nu mai poata fi atacata) [/b]? [b]15 zile ... (vezi toată discuția)