avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită investire cu formula executorie si trmene procedurale
Discuție deschisă în Executare silită

investire cu formula executorie si trmene procedurale

buna ziua,

in cazul unei hotarari date de prima instanta cu recurs in 15 zile de la comunicare, este nevoie sa se astepte comunicarea hotararii pentru a fi investita cu formula executorie?

termenul de apel de 15 zile se calculeaza in felul urmator? comunicarea a fost in 21 iunie, 15 zile inseamna de fapt 17 zile, astfel incat pe 8 iulie este deja tardiv formulat apelul?

multumesc, nu am gasit nicaieri pe net aceste informatii.
Cel mai recent răspuns: dislexic , utilizator 18:33, 7 Iulie 2011
1.Evident ca este necesar sa asteptati comunicarea hotararii si apoi sa solicitati legalizarea ( cu mentiunea defintiva ) si investirea cu formula executorie pentru ca in sens contrar nu aveti ce anume sa legalizati, respectiv sa investiti cu formula executorie.
2.Cu privire la modul de calcul al termenelor procedurale, acestea se calculeaza potrivit art.101 c.proc.civ.
Art. 101
al.1 Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.
al.2 Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare.
al.3 Termenele statornicite pe ani, luni sau saptamani se sfarsesc in ziua anului, lunii sau saptamanii corespunzatoare zilei de plecare.
al.4 Termenul care, incepand la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfarseste intr-o luna care nu are o asemenea zi, se va socoti implinit in ziua cea din urma a lunii.
al.5 Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.

Ultima zi de declarare a apelului este astazi 07.07.2011.


Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
zic asta ptr ca nu a fost comunicata inca hotararea catre parat, iar reclamantul a anuntat ca deja a formulat cerere de legalizare si investire.

multumesc ptr raspuns.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
dislexic, utilizator
Verificati la arhiva instantei care este situatia.
Dupa redactarea hotararii dosarul se intoarce in arhiva instantei , iar pe exemplarul hotararii se mentioneaza data comunicarii hotararii catre parti.
Daca hotararea este atacabila cu recurs, ea este definitiva de la data pronuntarii si poate fi legalizata cu mentiunea "definitiva" si investita cu formula executorie inainte de expirarea termenului de recurs.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
am inteles, multumesc mult ptr raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
dislexic, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

15 zile lucratoare sau calendaristice la recurs? mieluu mieluu se socoteste termenul de 15 zile lucratoare sau calendaristice pentru recurs? incepind din ziua in care a fost primita corespondenta? multumesc mult. (vezi toată discuția)
In cat timp se poate legaliza o hotarare judecatoreasca de la data comunicarii? alinacris alinacris Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in legatura cu termenul de legalizare al unei hotarari de divort, dupa cum urmeaza : am primit Comunicarea in data de ... (vezi toată discuția)
Termen recurs nelutrifoi nelutrifoi Buna ziua, mi sa comunicat o sentinta in data de 21 dec.2012,cu recurs in termen de 15 zile.Care este in aceest caz ultima zi de recurs ... (vezi toată discuția)