avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen recurs

Buna ziua,
mi sa comunicat o sentinta in data de 21 dec.2012,cu recurs in termen de 15 zile.Care este in aceest caz ultima zi de recurs
va multumesc
Cel mai recent răspuns: nelutrifoi , utilizator 20:43, 23 Decembrie 2012
Ultima zi este 07. 01.2013.
Termenul se calculeaza potrivit art.101 c.proc.civ.
(1)Termenele se înţeleg pe zile libere, neintrând în socoteală nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârşit termenul.

(2)Termenele statornicite pe ore încep să curgă de la miezul nopţii zilei următoare.

(3)Termenele statornicite pe ani, luni sau săptămâni se sfârşesc în ziua anului, lunii sau săptămânii corespunzătoare zilei de plecare.

(4)Termenul care, începând la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfârşeşte într-o lună care nu are o asemenea zi, se va socoti împlinit în ziua cea din urmă a lunii.

(5)Termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală, sau când serviciul este suspendat, se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare.


Multumesc mult de tot!Sarbatori frumoase!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen declarare/depunere recurs in civil tudorioan tudorioan O cerere de ordonanta presedintiala pentru reincredintare minor, respinsa la instanta fondului cu recurs in termen de 5 zile de la pronuntare... Cand incepe sa ... (vezi toată discuția)
Termen dolores.11 dolores.11 Va rog sa ma ajutati in lamurirea termenului de 15 zile pt depunere motive recurs, sunt 15 zile calendaristice sau lucratoare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Unde se depun motivele de recurs? dancerhd dancerhd va rog sa-mi spuneti unde se depune recursul la un proces de divort , la prima instanta( judecatorie) sau la tribunalul care a judecat apelul? (vezi toată discuția)