avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen declarare/depunere recurs in civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen declarare/depunere recurs in civil

O cerere de ordonanta presedintiala pentru reincredintare minor, respinsa la instanta fondului cu recurs in termen de 5 zile de la pronuntare... Cand incepe sa curga acest termen, din ziua cand s-a pronuntat solutia (care se poate socoti prima zi) se numara cele 5 zile sau de a doua zi?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:14, 21 Noiembrie 2011
din ziua urmatoare.
Art. 101 c.proc.civ.
Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.
Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare. Termenele statornicite pe ani, luni sau saptamani se sfarsesc in ziua anului, lunii sau saptamanii corespunzatoare zilei de plecare.
Termenul care, incepand la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfarseste intr-o luna care nu are o asemenea zi, se va socoti implinit in ziua cea din urma a lunii.
Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen recurs nelutrifoi nelutrifoi Buna ziua, mi sa comunicat o sentinta in data de 21 dec.2012,cu recurs in termen de 15 zile.Care este in aceest caz ultima zi de recurs ... (vezi toată discuția)
Termen dolores.11 dolores.11 Va rog sa ma ajutati in lamurirea termenului de 15 zile pt depunere motive recurs, sunt 15 zile calendaristice sau lucratoare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Termen de depunere intampinare? jstefan jstefan Termenul de depunere intampinare este de 5 zile calendaristice sau 5 zile lucratoare?Multumesc. (vezi toată discuția)