avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen de depunere intampinare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen de depunere intampinare?

Termenul de depunere intampinare este de 5 zile calendaristice sau 5 zile lucratoare?Multumesc.
Cinci zile din punct de vedere al Codului de Procedura Civila. Daca termenul limita pica in zile nelucratoare el se reporteza in prima zi lucratoare.

Nu este grav daca ati depasit cu o zi sau doua termenul de depunere al intampinarii. La termenul de judecata sa aveti intampinarea la dumneavoastra si daca nu a ajuns la dosar puteti sa o depuneti in sala. In cel mai rau caz partea adversa va cere un termen sa ia la cunostinta de intampinarea dumneavoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Septembrie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
5 zile calendaristice care se calculeaza potrivit art 101 c.proc.civ.
Art. 101
Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.
Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare.
Termenele statornicite pe ani, luni sau saptamani se sfarsesc in ziua anului, lunii sau saptamanii corespunzatoare zilei de plecare.
Termenul care, incepand la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfarseste intr-o luna care nu are o asemenea zi, se va socoti implinit in ziua cea din urma a lunii.
Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen dolores.11 dolores.11 Va rog sa ma ajutati in lamurirea termenului de 15 zile pt depunere motive recurs, sunt 15 zile calendaristice sau lucratoare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de recurs? justitiabilul justitiabilul Pe o decizie a tribunalului intr-un proces judecat in apel scrie \"Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare\". Intrebarea mea este: aceste 15 ... (vezi toată discuția)
Termen declarare/depunere recurs in civil tudorioan tudorioan O cerere de ordonanta presedintiala pentru reincredintare minor, respinsa la instanta fondului cu recurs in termen de 5 zile de la pronuntare... Cand incepe sa ... (vezi toată discuția)