avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum se calculeaza cele 15 zile pentru \"irevocabil\"
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum se calculeaza cele 15 zile pentru "irevocabil"

Cum se calculeaza cele 15 zile pentru ca o hotarare judecatoreasca sa devina irevocabila si definitiva (sa nu mai poata fi atacata) ?
15 zile lucratoare sau calendaristice de la data care este scrisa pe stampila (a Postei) ?
Se calculeaza inclusiv ziua in care este pusa stampila ?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
legal2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 8 Iunie 2011
Codul de procedura civila dispune:
Art. 101
Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul. Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare. Termenele statornicite pe ani, luni sau saptamani se sfarsesc in ziua anului, lunii sau saptamanii corespunzatoare zilei de plecare. Termenul care, incepand la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfarseste intr-o luna care nu are o asemenea zi, se va socoti implinit in ziua cea din urma a lunii. Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.

Art. 102
Termenele incep sa curga de la data comunicarii actelor de procedura daca legea nu dispune altfel. Termenele incep sa curga si impotriva partii care a cerut comunicarea, de la data cand a cerut-o.

Termenul se calculeaza in zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen dolores.11 dolores.11 Va rog sa ma ajutati in lamurirea termenului de 15 zile pt depunere motive recurs, sunt 15 zile calendaristice sau lucratoare? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de recurs? justitiabilul justitiabilul Pe o decizie a tribunalului intr-un proces judecat in apel scrie \"Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare\". Intrebarea mea este: aceste 15 ... (vezi toată discuția)
Termen de apel sau recurs sperantagabi sperantagabi la termenul de 30 de zile pentru un apel se calculea zile calendaristice sau zile lucratoare fara sinbata si dumineca ,Va multumesc! (vezi toată discuția)