avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Apel la hotararea de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Apel la hotararea de divort

Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in cateva probleme. In data de 1 aprilie anul curent am avut ultima infatisare la tribunal in caz de divort, eu fiind reclamanta. Nu am primit sentinta de divort,avocatul meu s-a interesat si a aflat ca fostul sot a facut apel/recurs...nu stiu care este diferenta...:">
Eu am cerut desfacerea casatoriei, custodia minorului de 15 ani si cheltuielile de judecata. Cred ca nu este de acord cu platirea cheltuielilor de judecata, si de aceea a facut recurs.
Am inteles ca probabil vom avea termen in septembrie din cauza vacantei magistratilor.
Imi puteti spune ce sanse are sa prelungeasca divortul? Cat se prelungeste acest divort ca deja devine cosmar.! Eu vreau sa plec din tara si vreau sa-mi duc si copilul, dar pentru asta am nevoie de hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Pana aprilie anul viitor am consamtamantul lui sa-l scot pe copil din tara, dar se poate intampla sa se prelungeasca mai mult actiunea??
Exista o cale prin care sa-l prescurtez??? Ce sanse are sa castige?
Ma scuzati ca sunt asa de confuza, dar deja nu mai stiu ce sa fac!#-o
Cu el comunicarea este imposibila, este violent si razbunator. Am inceput divortul anul trecut in septembrie, am fost amndoi de acord, dar de cand a aflat ca am un prieten si vreau sa plec din tara , a innebunit...(de fapt nici inainte nu era normal :()
Multumesc anticipat pentru raspunsul dv.
Pe acest sitee puteti vedea care este starea dosarului dumneavoastra si care este termenul stabilit .
Mergeti pe harta la judet , selectati instanta (judecatorie sau tribunal ) , introduceti numarul dosarului si vedeti starea lui actuala !
Succes !
[ link extern ] /
Urgenţa soluţionării căii de atac nu depinde decât de părţi în primul rând dar numai după ce dosarul primeşte termen la Tribunal. Oricum vă poate prelungi destul de mult dacă are şi avocat.
Multumesc pentru mesaj. Nu cred ca are avocat, la divort nu a avut.
Este posibil sa ceara custodie comuna? Exista asa ceva? Mentionez ca fiul meu cand a fost audiat nici nu a vrut sa auda sa ramana cu tatal. Fostul sot nu are un loc de munca stabil, este alcoolic si agresiv.
Daca renunt sa-mi plateasca cheltuielile de judecata exista posibilitatea sa se incheie o data pentru totdeauna acest proces???

M-am uitat pe site si la judecatorie, si la tribunal, dar dosarul nu exista la nici unul.... O sa ma mai uit si maine...poate..poate....

Ultima modificare: Duminică, 17 Februarie 2013
gi-jane2, moderator
Daca hotararea judecatoreasca este una legala si temeinica, instantele de control judiciar nu o vor desfiintat sau modifica .
Dupa exercitarea apelului ( recursul nu poate fi declarat sarind peste aceasta etapa, omisso medio ), in termen de 30 de zile de la comunicare, decizia poate fi atacata din nou atacata, cu recurs.

Incredintarea copilului spre crestere si educare nu va comporta modificari.Critici pot exista in privinta pensiei de intretinere ( aceasta poate atinge plafonul maximal sau nu , raportat la nevoile copilului si la posibilitatile materiale ale parintelui) , a modalitatiii de desfacere a casatoriei ( daca a fost retinuta culpa exclusiva, poate sotul aprecieaza ca exista culpa comuna in deteriorarea relatiei maritale) ,chiar si cu privire la incredintare.
Toate aspectele mentionate mai sus au inraurire asupra cheltuielilor de judecata.

Seashell a scris:

Este posibil sa ceara custodie comuna? Exista asa ceva? Mentionez ca fiul meu cand a fost audiat nici nu a vrut sa auda sa ramana cu tatal. Fostul sot nu are un loc de munca stabil, este alcoolic si agresiv.
Daca renunt sa-mi plateasca cheltuielile de judecata exista posibilitatea sa se incheie o data pentru totdeauna acest proces???:((

In legislatia noastra actuala nu exista deocamdata custodia comuna.
In orice caz,instanta va tine seama de interesul superior al copilului,precum si de celelate probatorii administrate in cauza,atunci cand va hotari caruia dintre parinti ii va incredinta copilul spre crestere si educare.
Avand in vedere si cele relatate de dvs.in ceea ce il priveste pe fostul sot,acesta nu pare sa aiba prea multe sanse de a i se incredinta minorul.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iunie 2010
luiza2008, utilizator

Alte discuții în legătură

Apel respins ca nefondat marafx marafx Am castigat divortul si incredintarea fetitei. s-a facut apel de catre fostul sot si a fost scris: Respinge apelul ca nefondat. Cu drept de recurs în termen ... (vezi toată discuția)
Apel- termen ContSters201565 ContSters201565 Am depus apel pentru un proces de pensie de intretinere minor pe data de 12.04.2011. Nu mi s-a dat un termen cand am depus apelul. Dupa cat timp ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Custodie minor alexandraandrei alexandraandrei Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati si pe mine.sunt in proces cu fostul meu sot ne-am divortat si acum ne luptam pentru custodie copil.in urma divortului ... (vezi toată discuția)