avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RECURS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RECURS

Buna ziua,
va rog sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste un recurs admis.
Datele problemei sunt urmatoarele: la instanta de fond am castigat procesul,neacordandu-se despagubirile materiale.Am inaintat cerere de recurs unde am specificat ca motive acordarea despagubirilor materiale dar si modeificarile din sentinta ,deoarece numele mi-a fost gresit.
Dupa recurs mi s-a admis recursul cu urmatoarea formula:sentinta se caseaza in tot si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante.Nelinistea mea este ca in acelasi timp s-a admis recursul si pentru intimata,desi in instanta de fond se arata foarte clar ca aceasta nu are calitate procesuala.Va rog sa-mi dati un sfat care ar fi varianta cea mai buna pentru a impiedica o eroare judiciara.
O alta intrebare ar fi ca normal ar fi trebuit sa se admita casarea numai in paryte deoarece eu castigasem procesul cat si cheltuielile de judecata.Ce pot face ca partea care a stabilit-o instanta de fond sa ramana neatacata?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:00, 14 Noiembrie 2010
Din pacate se va rejudeca fondul, instanta de fond urmand a avea in vedere dispozitiile instantei de recurs si care au constituit motive de casare.
Probabil ca trebuie sa se administreze probe pentru dovedirea daunelor materiale pe care le-ati solicitat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Noiembrie 2010
Mihaela Nevoie, Avocat
Multumesc frumos justicemann,dar cum ramane cu cheltuielile pe care le-am facut catre avocatsi acelea mi se vor anula?????????/
Si nu inteleg de ce i-a dat castig de cauza si intimatei desi aceasta asa cum am mentionat nu avea calitate procesuala,sau as fi vrut ca sentinta sa nu s4efi casat in tot ci numai in parte
va rog ,imi raspunde si mie cineva?
instanta de recurs a admis exceptia lipsei calitati procesuale pasive a paratei?
daca da, atunci inseamna ca nu de la persoana respectiva trebuie sa cereti !!!
Nu am fost prea explicita.
Eu in calitate de reclamant am castigat procesul la fond cu achitarea cheltuelilor de judecata.Partile au facut recurs.Partea intimata a depus recursul peste termen.Cu toate acestea solutia recursului care ma nemultumeste este :admite recursul ambelor parti caseaza sentinta in tot si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instanteIrevocabila.Intrebarea mea este ce cale poate fi in rezolvarea situatiei data de catre instanta,ce inseamna rejudecare aceleiasi instantesi daca se mai mentine plata cheltuielilor de judecata pe care le-am facut cu procesul la fond?

Alte discuții în legătură

Casare cu rejudecare omatcons omatcons Bună ziua. Am un proces în calitate de pârât având ca obiect -fond funciar-, la o judecătorie din MM. În primă instanţă acţiunea reclamantului a ... (vezi toată discuția)
Despre procedura mmmmela mmmmela daca in recurs s-a casat o hotarare a instantei si s-a trimis cauza spre rejudecare,procesul se va lua de la inceput,se pot invoca aceleasi motive? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata elisa47 elisa47 Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat in anul 2009.In prima faza procesuala in anul 2004 am ... (vezi toată discuția)