avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre procedura
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre procedura

daca in recurs s-a casat o hotarare a instantei si s-a trimis cauza spre rejudecare,procesul se va lua de la inceput,se pot invoca aceleasi motive?
Cel mai recent răspuns: mmmmela , utilizator 22:25, 7 Septembrie 2011
depinde ce anume a fost casat, studiati decizia tribunalului sau scanati-o si trimite-o pe e-mail meu sa ma uit si eu pe aceasta.

Cu stima
in instanta de fond,am invocat lipsa calitatii procesuale pasive,in proces de pretentii facut de societatea de furnizare a energiei electrice,si mi s-a dat castig de cauza,iar in recursul declarat de acestia,a fost casata respectiva hotarare si s-a decis trimiterea spre rejudecare.
cu respect,
mela
din pacate acum nu am posibilitatea sa va trimit decizia tribunalului,va pot spune ce scrie,
in mod gresit instanta de fond a retinut ca exceptia lipsei calitatii procesuale pasive este intemeiata,intrucat intimata parata este parte in contractul de furnizare a energiei electrice,se arata ca pentru rezilierea contractului era necesara transmiterea unei notificari,ca se invoca prevederile art.969,970 c. civ,si ca nu ma pot prevala de contractul de vanzare-cumparare incheiat cu actualul proprietar,deoarece acest contract nu-i este opozabil reclamantei,ca se admite recursul ca fiind fondat,ca instanta are in vedere ca actul juridic dedus judecatii-izvor al obligatiei paratei reprezinta un contract de furnitura-in conditiile in care acesta are ca obiect prestarea unor servicii pe un pret anterior convenit si la termenele prestabilite,prestatia furnizorului si executarea sistematica cu vocatie de stabilitate in timp si ca in lipsa unui inscris cu privire la rezilierea contractului,retine ca instanta de fond a solutionat cauza fara a intra in cercetarea fondului,astfel instanta in baza art.312 alin 1 si 5 cod proc. civ caseaza sentinta cu trimitere sre rejudecare a fondului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motive noi la rejudecare adinutza.2008 adinutza.2008 Pot invoca inaintea instantei si alte motive pentru admiterea actiunii, avand in vedere ca acum dosarul se afla in stadiul de rejudecare ? Imi dau seama ca nu ... (vezi toată discuția)
Recurs Madalina43 Madalina43 Buna ziua, va rog sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste un recurs admis. Datele problemei sunt urmatoarele: la instanta de fond am castigat ... (vezi toată discuția)
Cerere reconventionala respinsa pe fond ca neintemeiata Laura Ciobeica Laura Ciobeica Buna ziua, Am o nelamurire si as dori un mic ajutor in intelegerea unui aspect foarte important dintr-un proces care se rejudeca. Sentinta pe fond este ... (vezi toată discuția)