avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RECURS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RECURS

Buna ziua,
va rog sa-mi dati un sfat in ceea ce priveste un recurs admis.
Datele problemei sunt urmatoarele: la instanta de fond am castigat procesul,neacordandu-se despagubirile materiale.Am inaintat cerere de recurs unde am specificat ca motive acordarea despagubirilor materiale dar si modeificarile din sentinta ,deoarece numele mi-a fost gresit.
Dupa recurs mi s-a admis recursul cu urmatoarea formula:sentinta se caseaza in tot si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante.Nelinistea mea este ca in acelasi timp s-a admis recursul si pentru intimata,desi in instanta de fond se arata foarte clar ca aceasta nu are calitate procesuala.Va rog sa-mi dati un sfat care ar fi varianta cea mai buna pentru a impiedica o eroare judiciara.
O alta intrebare ar fi ca normal ar fi trebuit sa se admita casarea numai in paryte deoarece eu castigasem procesul cat si cheltuielile de judecata.Ce pot face ca partea care a stabilit-o instanta de fond sa ramana neatacata?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:00, 14 Noiembrie 2010
din cate inteleg, momentan va intereseaza cheltuielile de judecata deja cerute... le veti putea cere in continuare daca veti castiga chiar si printr-o actiune separata.
in rejudecare se urmeaza procedura stabilita de instanta ce a casat hotararea instantei de fond.
precizati daca a fost admisa exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratei!!!
multumesc din suflet pentru raspuns,as vrea sa fiu cat se poate de explicita dar comunicarea se taraganeaza si nu am nici acees la dosar desi s-a terminat judecata de mai bine de o luna.
Ceea ce va pot spune ca de la sine este de inteles ca instanta faciliteaza partea adversa.Dar va rog sa-mi raspundeti la intrebare pe intelesul meu si calea pe care trebuie sa o urmez,ca nu cumva sa pierd unele dreptururi referitor la termene.
Obiectul judecatii a fost urmatorul:anularea unui titlu de proprietate care eu parat am avut castig de cauza deoarece conform legii 18/91 AM DEPUS CERERE DE RECONSTITUIRE.Reclamanta fiind si ea mostenitoare nu a depus cerere,iar instanta mi-a dat castig de cauza in ceea ce priveste titlul de proprietate cat si achitarea cheltuielilor de judecata in sarcina reclamantei.In instanta de fond s-a specificat de catre complet ca reclamanta nu are calitate procesuala.Recursul l-am introdus eu parat cat si reclamanta,aceasta introducand cererea tardiv.Neavand avocat desi am adus la cunostiinta comletului,acesta a continuat dezbaterea si asa cum vam spus mai sus ,desi nu am primit nici o comunicare ,pe site-ul tribunalului pentru procesul in cauza sta scris admite recursul ambelor parti caseaza sentinta in tot si trimite cauza spre rejudecare aceleiasi instante Irevocabila.
Va rog din suflet sa-mi dati o solutie,ce ar trebui sa fac mai bine pentru mai departe
multumesc anticipat
exista cumva vreo cale de revizuire sau contestatie in anulare?
de ce nu s-au judecat motivele in recurs?
din cate inteleg dvs. sunteti parata prin urmare faptul ca instanta de recurs a casat sentinta instantei de fond admitand exceptia lipsei calitatii procesuale active inseamna ca reclamanta nu avea niciun drept sa ceara anularea acelui titlu de proprietate prin urmare instanta de fond va proceda asa cum s-a decis in hotararea de casare!!!
asteptati moitvarea instantei si pentru siguranta dvs. cereti un certificat de grefa de la instanta de recurs.
MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU SFAT ,DAR VA INTREB CE SA FAC CERTIFICATUL DE GREFA,RASPUNDETI-MI DACA EU POT SA MAI FAC CEVA AVAND IN VEDERE CA ACEASTA A DEPUS RECURSUL TARDIV.
MI-ATI SPUS CA POT SA CER CHELTUIELILE DE JUDECATA PE CARE LE-AM FACUT CU JUDECATA DE LA FOND PRINTR-UN ALT PROCES.ACUM AR TREBUI SA ANGAJEZ ALT AVOCAT DECI UN ALT ONORARIU.POT SA FAC O REVIZUIRE SAU A CONTESTATIE IN ANULARE,AU TERMENE ACESTE CAI EXTRAORDINARE?
Ma tem ca nu inteleg mai nimic din ...tocanita de termeni juridici pe care o faceti dvs. pe pagina precedenta.

Nu e grav ca nu-i stiti, caci tocmai de aceea existam noi, avocatii. Grav este ca incercati sa va aparati singuri prin procese .. crezand ca aici merge de dres tocanita pe parcurs.

Ba ziceti ca ati fost reclamanta. Ba ziceti ca ati fost parata.
E posibil si struto-camila (parata-reclamanta sau reclamanta-parata).
Daca pun cap la cap vreo doua idei de pe pagina precedenta, s-ar putea chiar sa ghicesc cam ce-ati fost (parata-reclamanta) dar sfaturile nu se dau pe ghicitelea ...caci pot sa iasa pe aratura.
Un sfat adecvat poate fi dat de cel ce se va uita in hartiile din dosarul dvs.

Casare IN TOT insemna ...tabula rasa. O luati de la capat cu judecata la prima instanta. Sentinta casata in tot arata acum ...ca o foaie pe care altadata scria ceva cu cernela, dar ...am bagat-o la masina de spalat. Nu mai scrie nimic pe ea. Instanta de fond trebuie sa "scrie" alta, sa dea o alta hotarare tinand cont si de indicatiie instantei de casare.

Ce-o fi zis instanta de casare si de ce a zis ce-a zis, n-avem noi de unde sa ghicim. Probabil ca nu i-a "placut" tocmai acea lipsa de calitate procesuala (exceptia pe care s-a judecat fondul)...zic si eu, privind in zatul de la cafeaua mea de dimineata. :)

Neavand in fata vreun inscris din dosarul dvs. n-avem cum sa va ajutam.
Ultima modificare: Duminică, 14 Noiembrie 2010
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casare cu rejudecare omatcons omatcons Bună ziua. Am un proces în calitate de pârât având ca obiect -fond funciar-, la o judecătorie din MM. În primă instanţă acţiunea reclamantului a ... (vezi toată discuția)
Despre procedura mmmmela mmmmela daca in recurs s-a casat o hotarare a instantei si s-a trimis cauza spre rejudecare,procesul se va lua de la inceput,se pot invoca aceleasi motive? (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata elisa47 elisa47 Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat in anul 2009.In prima faza procesuala in anul 2004 am ... (vezi toată discuția)