avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Activitate Functionar43

Activitate Functionar43

Răspuns la discuția Pretentii - legea 221/2009
Multumesc foarte frumos pentru raspunsuri.
Bunicul meu a fost prizonier in Rusia intre anii 1944-1947.
In baza legii 221/2009 descendentii pana inclusiv gr II pot sa ceara despagubiri. Asta inseamna ca si fiul si cei 4 nepoti poate sa ceara despagubiri? Impreuna sau fiecare cu cate un proces? Suma care se poate cere pentru despagubiri este limitata? Am auzit de suma de 5000EUR pt fiu si cate 2500 EUR pentru fiecare nepot. E adevarat?
Doamana av Gabriela, multumesc foarte frumos pt informatii.
Am gasit in legea 202/2010, articolul din care reiese ca nu se mai restituie taxa judiciara inapoi.
Multumesc frumos ca mi-ati raspuns.
Mai am cateva intrebari?
1. In baza carei legi, articol, nu se mai restituie taxa de 3%?
2. Masa partajabila este valoarea totala a apartamentului sau numai jumatate din valoare? Pt ca 50% este al meu si 50% a fostului sot. El cedeaza partea lui. In final o sa fie apartamentul pe numele meu. Ne-am inteles.
3. Daca introducem actiunea in zilele astea nu intram sub legea actuala? De cand se socoteste? De la introducerea actiunii sau de la prima zi de infatisare?
Multumesc.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.
Care lege? De cand a intrat in vigoare, sau cand va intra in vigoare?
Daca nu primim inapoi taxa de 3 %, atunci nu merita facut partajul prin tribunal. Este mai simplu, mai rapid si poate ca si mai ieftin prin notariat.
Am divortat anul trecut, dorim sa facem partajul. Este vorba de un apartament cu 2 camere. Ne-am inteles si ne-am gandit la un partaj conventional.
Am inteles ca este mai ieftin dacat procedura la un notar.
Am inteles ca este obligatoriu sa platesc taxa judiciara de 3% intr-un partaj conventional, apoi pot sa fac cerere de restituire taxa de timbru achitata, urmand ca instanta sa dispuna cu privire la aceasta.
Plata taxei sa fie facut anterior efectuarii tranzactiei si de altfel anterior primului termen de judecata.
Am mai inteles ca trebuie sa solicit restituirea taxei atunci cand efectuam tranzactia, adica tot la primul termen.
Cam in cat timp primesc inapoi taxa de 3%? In cate zile?